Nästa framträdande

Ämne

Text

Vi har problem med SPAM i vår gästbok och ber dig därför att fylla i dom två rutorna nedan med veckodag och summa.
Fyll i dagens veckodagFyll i svaret: 11+25 =?


Tunebook
30/10-2020

Hello Orsa Spelmän! I am putting together a small tunebook and would like to include the lovely bridal march "Brudmarsch till Olle och Birgitta" and I am requesting permission to do this. It is not a commercial publication and there will only be 50 copies.

With best wishes

Nick Barber (support@nickworks.co.uk)


5/7-2020

Hej spelmän!!! Jag söker er låt om tjejen som ror för bi stumsnäs och går på grund , de är så gott ljud i motorn // Läge otto


5/7-2020

Hej spelmän!!! Jag söker er låt om tjejen som ror för bi stumsnäs och går på grund , de är så gott ljud i motorn // Läge otto

Koppången
29/11-2019

Hej Per-Erik!
En släkting till mig (farmors kusin) Åke Henning Boman föddes i början av maj 1904 i en släde i snöstorm på Koppången. När jag läste om detta fick din fina låt ytterligare en dimension. Åke Henning utvandrade med föräldrar och syskon till Kanada 1916.
Varma hälsningar
Håkan Hedlund, Stockholm

Min dröm
18/2-2018

Hej Kalle og Orsa Spelmän!
Tak for sangen i aftes. Det var den allerbedste!
Min datter og jeg var i Dalarna sidste sommer i "Musik vid Siljan" ugen. Stor oplevelse!
Bente fra Bornholm

Den första sommaren...
1/2-2018

Min 7åriga dotter hörde "den första sommaren" och en dag i duschen så......
https://youtu.be/Oh-Mvf86npA

/ nisse

Tack för Finlandsbesöket!
13/8-2017

Tusen tack för en mycket lyckad konsert i Vörå! Er spelglädje är en härlig krydda ovanpå er skicklighet och goda musikaliska smak. Hoppas att ni vill göra fler besök i Österbotten framöver!
Ove

spelemän
14/7-2017

Ni är sagolikt bra alla ni som spelar, vältajmat i minsta detalj! Jag är själv dragspelare och har haft mycket glädje av er i mitt musicerande. Har även besökt Orsayran, en makalöst trevlig tillställning. Tack för fin musik!

Kenneth Öberg Härnösand

Den första sommaren
17/5-2017

Varmt tack för den otroliga spelglädje ni förra bjöd på tillsammans med Tina Ahlin i "Den Första sommaren"
Tomas N i Örebro

Greetings from Minneapolis and Koppången
12/12-2016

Our church choir will sing your beautiful piece this Sunday. Thank you for your artistry, and for sharing your gifts around the world.
Ruth Lemire (was Ruth Nielsen) ASI Spelmanslag

koppången
14/12-2014

Tack för detta fantastiska musikstycke.
Jag minns så väl första gången jag hörde den. Det var på julkonsert på Skandinavium i Göteborg julen 2000. Jag tycker själv om att sjunga och lyssnar ofta till texten i en sång, om den berör mig. Aldrig förut har jag blivit så berörd av en melodi. Det var Kalle som spelade då. Min värld stod still under musikstycket. Jag satt orörlig och jag vet knappt om jag andades.
När jag senare upptäckte att Py Bäckman även skrivit en fantastisk text till denna underbara melodi så var det klart. Den lämnar mig aldrig. Jag har de senaste tio åren fått äran att sjunga den på vår midnatssmässa i Missionskyrkan i Kinna. Koppången har hos oss blivit lika viktig inslag som O Helga natt på julnatten. Vid flera tillfällen har jag blivit ombedd att sjunga den på begravning och även på bröllop har den spelats. De bästa sångerna och melodierna finner sig tillrätta i de flera sammanhang. Hans- Åke Månsson som jag har förstått är en gammal bekant till er har spelat den tillsammans med mig vid flera tillfällen. Det är roligt då han enligt honom själv är en av de första som fått höra den.
Även om Koppången finner sin plats väl i de flesta sammanhang så önskar jag att det fanns en text som passade att sjunga vid fler tillfällen än kring jul. Å andra sidan kanske det inte skulle vara just Koppången då. Jag önskar bara att denna vackra melodi kan få fler tillfällen att finna sin plats i människors hjärtan.
Än en gång stort Tack

Mvh

Jenny Nilsson jennysson77@hotmail.com

När en skiva - tar slut..
20/9-2014

Jag har spelat ER skiva Orsa Nästa i , många år, nu finns det hack i musiken 1-2. vad göra. Det finns ingen möjlighet att kopiera. Fråga NICKE. (han känner mej) ska jag prata med skiolbolaget, eller skickar ni en felfri mp3 fil till mej. brend.juga@

En hälsning från Trollhättan
20/8-2014

Hej. Jag ville bara säga att ni är kanonbra! Tack för många bra låtar, som till exempel Koppången. Jag blir rörd varje gång jag hör den. Ha det bra!
MVH
Nina.

Noter och en Polska
19/4-2014

Det slog mig efter att jag skickat mitt brev och förfrågan om Polskan "Höleklack" att jag kanske skulle skrivit in min mailadress, så här kommer den.
madzen49@live.se

Med vänlig Hälsning! Sven Isberg

Noter och en Polska
19/4-2014

Hej Spelmän i Orsa!
Jag har ett problem som jag hoppas och önskar att ni kan hjälpa mig med! Det är så att jag släktforskar åt min sambo och hennes släkt Blomgren. Hennes morfar Anders Blomgren var spelman i Österböle, Rengsjö i Hälsingland. Nu har jag fått tag i noterna till en komposition, en Polska han gjorde som heter ”Höleklack” som han framförde på en spelmanstävling någonstans, han blev omnämnd för denna komposition.
Nu är det så att ingen nu levande släkting har hört den här Polskan och jag känner ingen som spelar fiol eller kan omsätta noterna till musik. Så ärligt och rakt på så att säga, kan ni hjälpa mig så att jag kan få en ljudfil av denna Polska, det vore oerhört mycket värt för mig och Blomgrenssläkten!
Om ni kan och vill hjälpa mig så kan jag skicka noterna över internet.
Med vänlig hälsning och önskan om en skön Påskhelg!
Sven Isberg

Notes for Hämäläisen ja Moraeuksen Häämarssi
19/4-2014

Hi,
we are getting married in July 2014 and would love to have Hämäläisen ja Moraeuksen Häämarssi for our wedding march. Are the notes available for buying? Thank you in advance!

Tack för en underbar konsert
16/12-2013

Avslutningen på Julturnén med Sanna Nielsen i Halmstad var en fantastisk upplevelse för oss i publiken. Sann spelglädje och Koppången som avslutning är bara Gudomlig.
Många, många tack och GOD JUL
Ingegerd i Halmstad

Kan ni hjälpa mig att få Kalle Moreaus autograf
24/11-2013

Har försökt få tag på ovst skickat brev frankerat utan resultat Åker till TX 18/12-13. Jag tänkte ni hade känningar så ni kunde hjälpa mig .
Med vänlig hälsning Mormor Kerstin Gesslein ErikGeetesgat 72 573 40 Tranås.

Puttes hyllningspolska
29/9-2013

Hej. Jag undrar var noterna på Puttes hyllningspolska går att få tag i? Det är en låt jag vill lära mig.
Många spelmanshälsningar, Annica Dahlgren, Vindeln.

anon
10/8-2013

hej

Koppången
28/6-2013

Har sett/høyrt ei innspeling av denne melodien frå ein julekonsert i Stocholm på you tube. Dette er noko av det vakraste eg har høyrt i heile mitt lange liv. Tenk å fått oppleve dette live. Sit att med ei kjensle av at når ein har høyrt denne melodien, trengst det ikkje meir. Dette var det ultimate av det vakre.

Rolf Nerhus, Sunnmøre, Norge

Gärdebylåten
23/5-2013

Hej Orsaspelmän,
Jag letar med ljus och lyckta efter Gärdebylåten som inte är med på skivan fiolen min. Finns det någon annan inspelning med er? En desperat fantast

David (from Ireland)
8/5-2013

I enjoyed your show very much at The Rival Theater 2 May with Tina Ahlin. You must come to Ireland and play with Irish fiddlers!

En liten undran.
4/3-2013

Hej ni spelemän, det e så gött med er musik och bevarandet av svensk folkmusik.

Jag skrev en liten låt för ett tag sedan med en touch av folkmusik, om ni vill och har tid, kan ni gå in på soundcloud och lyssna på campfires in springtime av Kristofer Mörlid, det var min lilla förfrågan.

Allt gott till er i ert fortsatta arbete med musiken.

Kristofer

Vara konserthus
6/2-2013

I vårat husorgan, VästgötaSpelmannen (www,vsf.nu)står att Orsa Spelmän skall vara i Vara konserthus 28 april 2013 men varken på eran hemsida eller hos Vara konserthus hemsida står inget om detta. Förresten så verkar eran hemsida "out of date".

Hälsningar från en fiolspelande Jan-Eric

Inbjudan
29/11-2012

Hejspelmän, konstnären Peter Johansson här!

Skulle vilja bjuda er dig till vernissage den 15 december på Zornmuseet i Mora. Vad har du för adress och email?

Hjärtligt

Peter

Orsadräkt
14/8-2012

Hejsan alla glada spelmän... jag har en orsa dräkt vuxen strl att sälja. Sydd av Sylvia Johansson i orsa. Hör av er vid intresse och fler frågor på 070 2909410 Mvh Kajsa

Gladys del Pilar
16/7-2012

Kalle

Jag såg Allsång på Skansen och såg att även du hoppade till för en fantastisk röst ur publiken. Nyss såg jag henne i TV-programmet En sång om glädje. Hon heter Gladys del Pilar (om jag hann läsa namnet rätt). Att spara i ditt minne om du inte redan visste.

Texter
17/1-2012

Hej! Jag bor i Irland och eftersom jag gärna vill sprida Svensk musik vart jag än är, översatte jag Underbart till Engelska. Jag vet inte om detta redan var gjort, men resultat kan t.o.m sjungas, jag skriver in den här iaf så att andra kan ta del. Jag menade inget upphovsrättsintrång, så ursäkta om det blev så!Have you heard the tales about a song?

Between dreams and reality

it's played again and again

song of the heartAnd here I stand - a simple man - without grand and pretty words

sure, I do my best but sometimes

when my words seem petty and small, how will you know

Do you wonder? do you wish? do you love?Are you really sure it's me you love? Do you hear all the notes of love?

sounding strong and wonderful, wonderful

Are you sure it's me you're waiting for? Do you see all the colours of love?

They shimmer strong and wonderful, wonderfulAre you scared of silence, I will with my bow and violin

play it loudly for love, for love

Do you doubt, do you wonder? do you love?Are you really sure it's me you love? Do you hear all the notes of love?

sounding strong and wonderful, wonderful

Are you sure it's me you're waiting for? Do you see all the colours of love?

They shimmer strong and wonderful, wonderfulDo you doubt, do you wonder? do you love?, do you love?Are you really sure it's me you love? Do you hear all the notes of love?

sounding strong and wonderful, wonderful

Are you sure it's me you're waiting for? Do you see all the colours of love?

They shimmer strong and wonderful, wonderfulWonderful!

Julkonsert
19/12-2011

2011-12-17 Julkonserten i Östraboteater Uddevalla

Tack för en fantastisk julkonsert. Ni alla som medverkade var jättebra. Vi hoppas att ni kommer igen nästa år.

Monica och Ann-Britt

Julkonset i Vara
19/12-2011

Hej grabbar, det var Ni Orsa Spelmän som gjorde det mesta o det bästa. Koppången var fantastisk. God Jul

namn
11/12-2011

Oxå intresserad av namnet på låten innan "Underbart" på spelningen på China 11 dec.

/////leif

Vad heter låten?
11/12-2011

Tack för en helt fantastisk julkonsert i Stockholm idag 11 december!

Nu är vi på jakt efter titeln på näst sista låten (extranummer) som Perra spelade? Helt fantasisk! Bästa hälsningar från Anni med familj

Vad heter låten?
11/12-2011

Tack för en helt fantastisk julkonsert i Stockholm idag, 11 december/Stockholm!

Nu undrar vi vad stycket heter som Perra spelade som extra nummer, den precis innan slutklämmen med "Underbart"? Helt fantastisk!

Bästa hälsningar från Anni med familj

Julkonsert i Halmstad
9/12-2011

Vi var djupt besvikna över konserten för att vi fick se såååå lite av Orsa Spelmän o Kalle Moreausn en av oss somnade när dom andra framträdde, det var alltför långdraget, däremot var vi helt chockade över Orsa Spelmän o Kalle framträdande när dom väl framträdde,Kopparången var helt förtrollande, vi var som i trans, det var som om hela Halmstad Teater fylldes med nån sorts magi, och för oss som älskar musik var det en tortyr att behöva lämna konsertsalen när det var som bäst, vi hade kunnat sitta kvar hela natten.....Nästa gång vill vi SE MER av Orsa Spelmän o Kalle !

awd@glocalnet.net
7/12-2011

Tack för en fantastisk julkonsert och att ha fått njuta av en sån äkta spelglädje. Härligt och ni är fantastiska allesammans.

Tack
20/11-2011

Hej!

Tack för en fantastisk kväll på Wisby Strand, 19 november. Det är bara en sak jag saknar från kvällen och det är namnet på den sista låten som ni spelade. Jag var på väg till himlen när ni spelade och landade mjukt vid sista tonen. Snälla hjälp mig vad heter er sista låt och är den med på någon utav er cd:ar? Kramar från en tacksam åhörare.

Tack
20/11-2011

Hje!

Tack för en fantastisk kväll på Wisby Strand, 19 november. Det är bara en sak jag saknar från kvällen och det är namnet på den sista låten som ni spelade. Jag var på väg till himlen när ni spelade och landade mjukt vid sista tonen. Snälla hjälp mig vad heter er sista låt och är den med på någon utav er cd:ar? Kramar från en tacksam åhörare.

Första gången jag hörde K
30/10-2011

Hej på er! Nu har jag i flera år tänkt berätta för er om när jag hörde Koppången första gången. Det var en julkonsert i Berwaldhallen. Kan har varit någon av dom första. Kanske t.o.m. den första jag vet inte. Jag hade haft en jobbig, regnig höst i Sthlm. (Jag kommer från Leksand) Kom stressad till Berwald, satte mig ner med hög puls och hörde er live för första gången. Fantastiskt bra. Men - så ställde sig Perra vid mikrofonen och berättade om hur han hade stressat runt i Sthlm ett tag men nu skulle han få åka hem.Han berättade hur han efter ett tag i Sthlm kommer upp till Orsa och ju mer han närmar sig Dalarna ju mer avstressad blev han. Sen beskrev han hur det ser ut när man kommer "runt kröken" och hela Koppången breder ut sig.Och vinterdimman och vinterljuset över Dalarnas snö har en speciell färg. Redan där var jag tårögd, exakt så är det för oss som kommer från Dalarna. Så berättade han hur låten kommit till. Det är så längesedan så just det kommer jag inte ihåg. Men sen började ni spela, samtidigt som det i bakgrunden visades ett bildspel över Dalarna - Orsa. Sååå vackert. När ni spelat klart var det några sekunders absolut tystnad i Berwald, sen bröt jublet ut. När jag hämtat mig från känslochocken vände jag mig till min väninna och sa "nu behöver jag inte höra någon mer musik alls. I resten av mitt liv. Det här går inte att överträffa." Tack för den stunden i mitt liv.

Jag hoppas det här når er alla, och inte bara "stannar" här i "gästboken".

Kramar till er alla från Leksandskulla i förskingringen!

Moreus med mera
23/10-2011

Hej Kalle,Tack för åtta oförglömliga program, som jag och min fru avnjutit, och inte bara Du haft en så välgörande blandning av gammalt och kärt och nytt och krytt. Mycket bra...och välgörande befriat från reklam och annat skit.Vi har diskuterat och talat om att Du kanske återkommer med flera program, även om det kan vara svårt att upprepa succeer, men Din avslutning får oss att hoppas. Vänligen delge oss eventuella framtida planer, som Du antydde.Som gammal dalmas, eller dalmes som min älskade hustru kallar det (08 som hon är), och därmed Leksands-anhängare (vi i masochistklubben LIF - Lidandets Idoga Mästare) önskar vi Dig hjärteligen välkommen tillbaka i vår TV-ruta.Anders & Gun-Britt Nyström

musik
21/10-2011

Älskar din musik! Varför får man inte köpa din cd i Finland? Kan man få beställa den på postorder?

Mvh Charlotte

Moraeus i kvällens avsnit
16/10-2011

Hej Kalle, efter kvällens avsnitt har jag fått upp helt nya ögon för fiolartister. Det är inte många som kan få tårarna att komma fram på mej, men Roby Lakatos det var en oerhört stark upplevelse och sedan tillsammans med Linda. För övrigt var kvällen helt underbar i sin helhet. Mvh _ Lennart

Jättebra Tvprogram!! !!
11/9-2011

Tack Kalle att Du. finns! ! Gillar Dina snabba. Repliker & Ditt underbara. musikkunnande!! Har själv mina rötter i Dalarna.Grycksbo&Enviken. Ännu en gång Du är helt bäst!! !!

Mvh Bernt/Berra

Stjuls på Källhagen
18/8-2011

Is there anywhere that I can get a copy of the sheet music for the beautiful tune, Stjuls på Källhagen, which is on the Ödra CD?

Stjuls på Källhagen
16/8-2011

I would love to learn to play the lovely Orsa Spelmän tune called Stjuls på Källhagen. Is there anywhere that I can buy a copy of the sheet music for it?

Konsert
29/7-2011

Tack för en suverän konsert på Trädgårdsföreningen i Göteborg den 28/-11. Nästa gång ni gästar vill jag höra Kalle sjunga O sole mio på Orsamål. :-)

Söker en låt
9/7-2011

Hejsan, Jag söker en låt som spelades på Sissel Kyrkjebø's julkonsert i Globel 2010. Den spelades främst på blockflöjt med fick med sig hela orkestern mot slutet av låten. Vad heter den? Underbart om den finns inspelad på någon av Era fantastiska CD.

önskar spelning
29/6-2011

Ta kontakt med sanora ab, vi önskar spelning i Stockholm om möjligt.

Var spelar Ni??
14/6-2011

Hej!!Hur ser er spellista ut framöver.., vi är några från västkusten som väldigt gärna skulle vilja lyssna på er.. är ni pågång neråt???

Ditt förflutna
27/5-2011

Hej!

Såg dig just på " så ska det låta" tycker du strålar värme! En gång för länge sedan tror jag du var inneboende i Borås? Döbelnsgatan? Larsson? Min mans föräldrahem. Vill bara uttrycka min glädje över att ha fått höra din musik! Du strålar!Jag målar! =) Margareta

notes
12/4-2011

Hi! I would like to buy notes for Hämäläisen ja Moraeuksen häämarssi. Where can i buy it? or can I?

Oskar 4 månader
10/4-2011

Stort TACK till er underbara CD Ödra. Vår nu 4 månader underbara Oskar älskar denna skiva! Är livet lite komplicerat med tvära fisar och dyligt eller missade sömntåg så är det bara att sätta på er härliga musik. När vi får besök av för honom nya mäniskor så får de direkt godkännt av Oskar om de kan dansa i takt med er musik. Ni har hjälp oss många gånger!

Tack än en gång från Oskars mamma och pappa!

dghdf
6/4-2011

sgd

Konsert 101128 Helsingbor
6/4-2011

Ett sent men dock icke obetydligt JÄTTETACK till er alla Spelmän och Hälsingeflicka som var i Helsingborg den 28 november 2010. Vi hade förmånen att sitta längst fram i konserthuset denna kväll. Njutningen var total och höjden av lycka kom när Perra greppa felan och Koppången strömmade ut i lokalen. Jag satt med slutna ögon hela låten för att riktigt höra varenda liten ton. Och varför höjden av lycka? Jo, Anna fyllde år den dagen och detta var hennes present! Och hon äääälskar Koppången. Om hon var nöjd med presenten? Absolut! Så stort tack till Perra för underbart "felande" och än en gång tack för en underbar afton. Togge o Anna

Spelningen På Apelgården
14/12-2010

Jag, mina arbetskamrater, min chef och framför allt alla boende på Apelgården, plan 1 tackar för att ni ville komma och förgylla vår Luciadag! Det kommer vi leva länge på. Tack!

Västerås
14/12-2010

Tack för en fantastisk upplevelse i Västerås 10/12-10. Ni har förlängt vårt liv med flera dagar.

Ann o Monica

Uppsala 11 dec 2010
12/12-2010

Tack för en underbar konsert i Uppsala ikväll.

Speciellt tack för det makalösa framförandet av Koppången. Jag tror att Perra tog i lite extra, det kändes som om han gav allt och verkligen ansträngde sig för att få fram den känsla som finns inbyggd i låten. Skönheten gjorde att tårarna kom och tid och rum försvann. Ett oförglömligt ögonblick för en älskare av vacker musik. Tack för en musikupplevelse som för alltid kommer att finnas i mitt hjärta.

kalle
20/11-2010

VI ÄLSKAR KALLE! Världens gulligaste person. HELT GUDOMLIG.

Underbart- vi blev kära <3 fy fan asså kärlek

Noter?
13/10-2010

Hej! Jag frågar också efter noter om Hämäläisen ja Moraeuksen häämarssi. Kunde jag köpa dom nånstans?

Jättebra!
1/10-2010

Vill se er live igen!

Stenkakor :)
1/10-2010

Hej Orsa Spelmän. Jag har ett flertal ospelade stenkakor i min ägo efter min morfar Karl Sporr (Spelman) från Hedemora. Dessa är utgivna från dåtida radiotjänst med artister såsom Orsa spelmanslag, Gössa Anders, Finns det intresse av denna samling. CA 10 ST ?

berättelse
24/9-2010

var på en begravning den 17/10 .akten avslutades med att kantorn spelade underbart på kyrkorgeln.det var det vackraste och underbaraste jag någonsin hört.tack för denna underbara melodi,som kommer att höras både i glädje och sorg i framtiden.

Brudmarsch
22/9-2010

Hej! Hur kan jag hitta noter om "Hämäläisen ja Moraeuksen häämärssi"?

Spelmän
6/8-2010

Hej! Här i Junsele håller vi på att dokumentera äldre tiders spelmän och bland dem finns två med lite anknytning till Orsa. Vi bygger en blogg till Junsele hembygsdförenings hemsida och där presneterar vi dem. Den ene är Riksspelmannen Jon Engström född i Junsele men senare bosatt i Orsa, samt Hans Åhman född i Rättvik 1879. Åhman finns inspelad och han sjunger och spelar låtar från bl.a. Orsa. Låtar han lärde sig i slutet av 1800-talet. En låt har bl.a. en textrad som lyder i stil med "Bland gubbar o gummor i Orsa gunås".

julturné
2/8-2010

Hej vid ett möte under Bingsjöstämman så fick jag höra att ni skulle ut på julturné. Undrar när man kan få veta när/ var och hur??? Varma hälsn. från GotlandsLena som hade det stora nöjet att få lyssna live på er i Bingsjö - tack!!!

Musik
2/8-2010

Hej Kalle, du har under en stor del av mitt liv varit en av mina musikaliska inspiratörer och en före bild för mig trots att jag har några fler år på nacken.

Slutade egentligen att spela och sjunga i början av 90 talet p.g.a. värk i mina leder, men min nu 18 åriga dotter som nog sjungit i hela sitt liv fick mig på bättre tankar. Så har väl börjat om så smått igen.

Har alltid stöttat henne och håller på att lära henne spela lite instrument nu.

Skulle vilja komma i kontakt med dig men har inte lyckats hitta varken epost eller adress.

kan någon hjälpa mig????

Hälsningar Håkan Fjell

bra idé!
2/8-2010

Såg programmet hemma hos Kalle. Där just Kalle kläckte idén ätt ni ska skriva en guidé på Sveriges matstallen.

Jag kommer ätt handla ett ex direkt!

"Underbart"???
1/8-2010

"Underbart" var ikke underbart, det var ren pop, desværre...Kom igen Kalle! vh J.Kjærgaard Danmark

Underbart med "Underbart"
30/7-2010

Min son på 8 månader stannar upp med det han gör när de spelar "Underbart" på radion. Äter han kan han inte äta igen förns låten är slut. är han ledsen tystnar han och är nöjd, om trafikinformationen bryter in blir han ledsen igen. Så vi tycker "Underbart" är en toppenlåt.

dansband
29/7-2010

Ni är toppenbra. Har Kalle spelat med Laggar-stig på 70-talet.

Kalle
17/7-2010

Hej!Jag måste tacka för Underbart. Vilken fantastisk låt. Och som Göteborgska jag är så måste jag tacka dig Kalle för måndagen du förgyllde för mig med ditt besök hos Lotta på Liseberg. Så underbart att se dig live. Bugar och tackar för detta och hoppas innerligt att du återvänder till Göteborg igen.En solig och görgo sommar hälsar Monika

POLIS POLIS
25/6-2010

Jag satt i fyra timmer och skrev ihop ett i mitt tycke väldigt fyndigt inlägg i denna gästbok. När jag sedan skulle skicka det, så stod det "Hoppsam, nu blev något fel"! Tack för kaffet! Det är klart att det blir fel, när maskiner(digitala/analoga/elektroniska/etcetcetcetc) skall bestämma över en individ av kött och blod.

Hemligt Uppdr. Poliskören
25/6-2010

OBS// HEMLIGT// FÅR EJ LÄSAS AV ICKE ACKREDITERAD PERSON ***

Nåja! Så allvarligt är det inte. Nej, följande är emellertid allvar. Poliskören Stockholm (PK) jagar Janne Bäckman och Ola Granholm samt även Orsa Spelmän.

År 1973 stötte PK ihop med några Dala-spelmän(som det uttrycktes)i Österrike och närmare bestämt på ett torg i realskolestaden Linz. De Dala-Spelmän som stod där på torget överraskade mig som gammal Orsa-bo. Och de som eventuellt överraskades av att se mig just där just då i polisuniform, var Perra och Olle Moraeus - de bodde då som grannar till min mor och far i Orsa. Vad var det som hördes från deras håll:"Nämen, änt ä Viborgs-Åns..."riktat till mig som inte är så bra på min hembygds vilda tungomål, men det förstod jag. Ja, det blev skratt och glam. Det var väl första gången som Oss-mol (Orsadialekt) har hörts i den trakten. Kalle var bara 10 år då, så han var inte med. Huruvida Leffe, Nicke och Larsåke var med minns jag inte, men håller för troligt. Någon/några i alla fall.

Vi möttes under mycket skratt och gemyt och for härjande fram med musik och sång i gemensamma konserter; i en stor gymnastiksal i Wien bland annat och i östra Österrikes vindistrikt Burgenland. Och här på den sistnämnda platsen fick vi uppleva en mindre jordbävning. Liten! Men kändes! Under föreställningen dessutom...! Vi lät oss inte bekommas av en liten jordbävning. The show must go on!

Opera-eleven (då) Anita Soldh bördig från Vikarbyn briljerade med vacker sång, som en av medlemmarna i detta svenska resande sång-och musiksällskap med sin speciella Dala-touch. Anita blev ju sedermera fullfjädrad Opera-sångerska (Hovsångerska också, tror jag.)

Ja, just det! Så är det. Och nu måste vi träffas igen.

Det tycker i alla fall jag. Så Orsa Spelmän, hjälp POLISkören till ett framgångsrikt resultat i jakten på Janne Bäckman, vilken påstås var på semester till omkring den 11 juli!Efterlyst således i sin utevaro (som det skall heta nu för tiden). När det gäller Ola Granholm vill vi att han skall känna, att vi är honom på spåren. Ej efterlyst ännu!

Och innan det spårar ur helt och hållet med den här hemliga handlingen, som jag för säkerhets skull lagt ut i denna Gästbok, så vill jag säga att vi i Poliskören Stockholm gärna kommer upp till Orsa med vår i vissa stycken cellsamma musik och sjunger våra fängslande sånger. Den som inte blir gripen när vi sjunger måste vara en råbarkad individ, som kanske en längre tid efterlyst ett varmt hjärta.Sitt eget? Påstås denna individ, att ha stulit någons annat hjärta rubriceras det som falsk tillvitelse (Finns det? I den formen? Ja, säg det! I toner helst!)

Vilken individ gör sådant? Kanske en sådan,som brukar benämnas "tidigare känd av polisen" och "ännu ej gripen".

Förresten, är namnet Annika Hackner (eller Häckner) bekant?

Vi kanske ses i Linz om 37 år? Under tiden pågår spaning efter en möjlighet till någon gripande konsert på en plats närmare än Linz.

Väl mött och stött! HW

Musik vid Siljan 2010
30/5-2010

Så er der ikke så længe til "Musik vid Siljan" begynder. Min kone og jeg kommer igen, vi var der for 5 år siden. Håber at vejret bliver bra. Sidste sommer i 2009 hørte jeg "BAO" på slotsruinen på Øland, en fantastisk koncert. Jeg skal nok huske at købe Kalles nye cd "Underbart" "Grattis Kalle!" Tog mange fotos til koncerten på Borgholm... Dalarna er fantastisk, var til "Musik vid Siljan" første gang i 1973.......

Underbart
25/5-2010

Måste bara få tacka er alla som gjort en så fin låt, Underbar. Min lilla som Melker på 7mån fullkomligt ÄLSKAR denna låt. Är han på bråkigt, ledsamt eller bara missnöjt humör så funkar den varje gång. Han blir lugn och glad. Det är den bästa finaste present man kan få som småbarnsförälder. Så tack än en gång för bra text, ljuv musik och fin sång. Den är super!

/Kram Emma

Kalle blå keps
25/5-2010

Kalle grattis till Körslaget, dina medarbetare

var fantastiska, särskilt Anna-Karin som till slut fick

visa vad hon kan, men en helt annan sak, en huvudsak

Din blå keps (Leksand ) ett Orsamärke skall Du väl ha

och vad " Orsamärke " är vet jag inte men något finns det väl,kanske en slipsten, för Du vet ju hur en slipsten skall dras !!! Hälsningar Inga-Britt

Grattis!!!
14/5-2010

Grattis Kalle!

TACK för gåvan till Orsa
7/5-2010

Kalle det är UNDERBART med en människa som Du.Du är en stor artist med hög musikalitet.Du har också ett stort varmt Hjärta!Det är UNDERBART att Du tänker på Dina medmänniskor och skänker en gåva till Diakoniverksamheten i Orsa.UNDERBARA KALLE!Tack Gode Gud att det finns männislor som Du!Jag är diakon i Stockholm sedan 35 år och vet att Din gåva kommer att uppskattas enormt och komma många till glädje.

Stor varm kram från Mona

grattis
3/5-2010

grattis team moreaus till segern

Grattis
2/5-2010

Hej ! Kalle.

Grattis till körframgången.Ni var bäst.

Orsa är fantastiskt.

Hälsningar "LaggarStig"

Grattis
2/5-2010

Hej Kalle!Grattis till vinsten i Körslaget. Du var klart bäst. Det tyckte jag hela säsongen.

Grattis
1/5-2010

Grattis Kalle, du var bäst!

vem
27/4-2010

vem läser detta kram lena

xx
19/4-2010

Jag bara älskar Kalle och kören i körslaget och jag tycker det är synd att jag inte kunde se er på rival på grund av ett handikap som gör att jag har svårt att vistas bland många människor kram Lena

våren
15/4-2010

solen skiner fåglarna kvittrar jag lyssnar på er cd orsa nästa skulle man kunna få ett foto med autografer

bamsekram lena

xx
11/4-2010

Hej. Vi pratade med Olle i matkön vid Ekolskrog, ni

var på väg till Stockholm, det blev ett fint minne. Vi gillar er musik, lycka till i körslaget.

Underbart
3/4-2010

Lycka till i Körslaget!! Har lärt mig spela Underbart på min saxofon,,,jag är så lycklig,,det är helt enkelt underbart, TACK

så är det
1/4-2010

GLAD PÅSK Kalle är en man som jag gärna skulle äta frukost med kram

LOVE
30/3-2010

NI ÄR BÄÄÄÄÄÄST

Grattis
28/3-2010

Som Orsaboende under nära 5 år, för 10 år sedan, gläds vi över era och andra Orsabors framgångar.

Lasse & Marianne (f.d. hotellentreprenörer)

Gratttis!
28/3-2010

Congratulations from the USA on your first place in Svensktoppen!

hurra
28/3-2010

GRATTIS till första platsen på svensktoppen ni och eran musik kan beskrivas så här att

det bästa och vackraste i världen kan varken ses eller beröras det måste upplevas med hjärtat

kramar från Lena

Tack
22/3-2010

TACK! För att ni är så bra!:) Vilket "Underbart" bidrag i melodifestivalen! Man vill bara dansa när man hör er. Många kramar från en stolt Dalkulla!

grattis
21/3-2010

grattis till svensktoppsplaceringen med hopp om en förstaplats nästa vecka bamsekram från Lena

Underbart!
16/3-2010

Bästa låten i Melodifestivalen! En av de bästa någonsin helt klart! Underbart!!

Kalle
13/3-2010

Hej jag heter Lina och är 7år. Jag tycker underbart är den bästa sången på melodifestivalen. Jag tycker Kalle verkar jättesnäll. Snälla kan jag få autograf från er. Hejdå

Lina Lind

Eklanda Hage 119

431 49 mölndal

en undran
8/3-2010

Var får jag tag i texten till Underbart

mvh LENA

hur spelar man underbar?
8/3-2010

hej

jag är en 16 åring som skulle vilja lära mig spela underbar på gitarr. jag tyckte den var den bästa och skulle ha vunnit hela melodifestivalen

//patrik bowlingesset@hotmail.com

glädje
7/3-2010

Vad synd att ni inte gick till final men jag tror att ni vunnit en stor plats i mångas hjärtan med UNDERBART heder till låtskrivarna och till er som framförde den många stora kramar från Lena

Åh, vad synd!
6/3-2010

Jag ringde och röstade 8 gånger idag (mot bara 7 förra gången) - men inte hjälpte det!! Men ni var som vanligt alldeles UNDERBARA! Tack!

melodifestivalen
6/3-2010

Hej! Ja vad säger man. Tycker själv att det är, ursäkta men, helt sjukt att ni inte kom vidare till finalen. Alltså ni framförde den bästa melodifestivalslåten på 10 år, men tyvärr så är ju reglerna helt åt fanders. Nu är det ju inte den bästa låten som framröstas längre utan nu är det låten som går bäst hem hos 13 åriga små flickor. Som i sin tur röstar typ 5ggr på en låt och då på helst den sötaste killen/tjejen. Nej det borde vara en jury som förrut en enda expertjury som kan och är insatt på musik och bra låtar som kan representera Sverige och kan slå igenom internationellt i den stora Eurovisionslagerfestivalen. Jag blir oerhört glad och berörd av er låt den är BÄST BÄST BÄST! Varma hälsningar från Örebro

Bra låt!
6/3-2010

Vill bara instämma med tidigare tyckare, att er låt var jättebra och förtjänade att gå vidare ikväll, före de som gjorde det. Tråkigt att inte musikalitet och bra starka låtar med bra melodier inte verkar premieras i... musiktävlingen Melodifestivalen. My hats off for you i alla fall!! :) Kram!!

Underbart!
6/3-2010

Ni är fantastiskt bra. Hoppas att ni besöker oss i Skåne i sommar.Jörgen med familj

Ni skulle vunnit ikväll
6/3-2010

Hej. Ni var helt klart värda en plats i finalen i Melodifestivalen. Hoppas där är plats för en joker ;) Lycka till och kom gärna ner till Skåne. Lycka till.

Melodifestivalen
6/3-2010

Ert bidrag var helt klart bäst av alla bidragen i Melodifestivalen. Er sång satt sig direkt djupt inne i hjärtat. Fantastisk sång. En klar 5:a på betygsskalan. Jag hoppas att ni kommer till Skåne och spelar. Kommer ni till Skåne så kommer jag och lyssnar på er. Var än i Skåne ni än spelar. Kommer även och lyssnar om ni har några spelningar i Halmstadstrakterna.

"Lässen"....
6/3-2010

Vi stemte oss "blå" på årets beste (svenske) melodi - beklager at dere ikke gikk videre. Bekrefter bare at det svenske publikummet har dårlig smak...

Avslutningen på låten
6/3-2010

Hej på Er!Efter att ha följt melodifestivalens alla deltävlingar har jag fastnat för Er låt. Den är otroligt fin och välkomponerad. Kalles sköra och sårbara röst gör att känslan av låten dröjer sig kvar och stannar kvar i mitt sinne. När flöjten spelas känns det som jag på riktigt förflyttas in i musikens underbara och fantasifulla väsen. Det är med andra ord underbart att få privilegiet att lyssna till Er musik. Efter så mycket ros måste jag dock delge Er en smula ris... Avslutningen på låten är tyvärr riktigt bedrövlig. Den förstör hela känslan som musiken byggt upp. Det känns krystat och onaturligt. Det är alltså riktigt dåligt. Min uppmaning, och rekommendation, är således att skriva om slutet. Det drar ner hela musikstycket och krossar ett annars genialt och finstämt mästerverk.avslutningsvis vill jag bara tacka för denna underbara kärlekssång som berör och stannar kvar i mitt medvetande.Vänliga hälsningar

Robin Duvgard

Bäst i melodifestivalen!
6/3-2010

Ni var bäst i andra chansen! tack för en låt man blir glad av, vi hejar på er!

/två 19-åringar i falun som dissar ungdomsmusik

Duktiga musiker
6/3-2010

Vilka duktiga musiker. Roligt att ni vill ställa upp i melodifestivalen.

Hälsningar
6/3-2010

Verkligen jättefina pojkar på melodifestivalens scen. Vi på ålderdomshemmet gråter floder av lycka när vi ser er spela eran svängiga musik.

Vi lät telefonerna gå varma av våra svettiga, rynkiga händer. Vi ser med nöje fram emot att se er uppträda i Linköping den elfte april. Vi kommer att sitta längst fram och sjunga med i era härliga refränger. Biljetterna är köpta och ligger i säkert förvar i min portmonnä. Alla hälsar ifrån Åsens ålderdomshem, även Sune.

Hjärtliga hälsningar och lyckoönskningar i livet från oss på Åsens ålderdomshem.

Maj-Britt Larsson med flera

tacksam för svar=)
6/3-2010

hej! först vill jag bara säga att ert framträdande i melodifestivalen va hur bra som helst.. i vilket fall så ska vår familj på skidsemester i grönklitt vecka 12 och min syster har fyllt 30 och hon tycker att ni är jätte bra, vore kul om ni hade nåt framträdande just den veckan när vi ändå är på plats! tacksam för svar kram på er/

småland

Jätte fin låt!
6/3-2010

vilken vacker låt verkligen super fin!!!

you tube
3/3-2010

you tube är en bra uppfinning har just lyssnat på UNDERBART 5 ggr lycka till på lördag i Örebro stor kram till er Lena

Orsa nästa
28/2-2010

Hurra, endlich wieder eine neue CD von den Orsa Spelmän. Ich fahre seit Jahren nach Schweden in den Urlaub und habe schon 2 Konzerte in Orsa erlebt auch mit Benny. Ich habe alle CD`s und im März geht es nach Södralappland, da steht die CD ganz oben auf der Einkaufsliste. Ich drücke alle Daumen für den Globen.

Tausend Grüße aus Berlin, Helgard

tack
18/2-2010

er låt imelodifestivalen är underbar måste tala om att er musik speciellt Kalle har betytt mycket för mej sedan min livkamrat avled i oktoner en favoriet är på you tube när Kalle sjunger osole mio med sissela k

stor kram från Lena

musik
17/2-2010

Jag tycker att ni är jätte bra !!!

Koppången
15/2-2010

Hej! Jag fick ett fint hedersuppdrag i går, nämligen att jag ska sjunga på ett par vänners bröllop i början av december (!). De hade än så länge en enda önskning och det är Koppången. Nu undrar jag om ni möjligen vet vilken tonart/vilket arr som Anne Sofie von Otter sjunger på sin skiva Home for Christmas - det passar mig som hand i handske och den version jag har själv den är alldeles för låg - går ner till fiss i lilla oktaven - jag undrar helt enkelt om det är den tonarten som hon sjunger i på skivan? Tacksam för svar!

Underbart
14/2-2010

Jag vill bara tacka er för ert fantastiska framförande av en helt makalös låt. I min mening var det kanske det vackraste som framförts i melodifestivalsammanhang någonsin. Jag blir sällan djupt berörd av musik och aldrig av melodifestivalmusik men mina ögon tåras varje gång jag hör låten. Tack för den upplevelsen...

kalle......
14/2-2010

hej.....

har en kompis som är ett stort "fan" av er , men speciellt av Kalle...skulle vilja göra något speciellt för henne...har ni något skoj på gång??..spelningar?..körstämmor? tex....tackam för svar!!....KerstinMelodifestival/Sandviken
13/2-2010

Heja Orsa Spelmän och Kalle! Ni är suveräna. Jag minns hur bra ni var när jag fick förmånen att vara reseledare för er i samband med A. Johnsons 100-årsjubileum i Moskva och ni uppträdde (då var Jacob fortfarande i livet och Benny Andersson och Tommy Körberg var med i samma gäng.

Kalles enorma basfiol fick trängas in på bredden i bussen och Kalle blev av med sitt pass men fick ett nytt av svenska ambassaden. Det var några år sedan. Som sommar-dalmas i Garsås är det kul att få se kurbitsmålade gitarren. Hälsning Pontus och lycka till i fortsättningen av tävlingen.

UNDERBART
13/2-2010

Låten ÄR helt underbar. Så glad och härlig med med ett speciellt budskap.

Jag vill sjunga den nästa söndag när jag har gig.

Kommer texten att komma ut här på hemsidan eller måste jag lyssna och skriva ned alltihop? : )Mvh Mia

Minne av Visa från Vänjan
12/2-2010

För ett år sedan var jag och några till i Sälen och åkte skidor. Sista kvällen åkte jag starx innan kl 18 nerför backen över Västerdalälven till Sälen för att åtlämna våra hyrda skidor. Då spelade radio Dalarna Visa från Vänjan med just er. Det var magiskt: Himlavalvet och dess stjärnor gick ihop med ljuset nerifrån Sälens gator och hus och så ni Orsa spelmän på radion, bilen och jag..Jag får ståpäls, blir tårögd och glad på en gång när jag hör den låten. Tack!

Globen
9/2-2010

Hej!Såg och hörde er i Globen tillsammans med Sissel ni var helt fantastiska!Hoppas att ni kommer tillbaka neråt landet så att man åter kan få se och höra er.

gamla minnen
16/1-2010

Nu har det gått 25 år sedan jag spelade tillsammans med spelmnanslag där i slojdstugan på tisdagkvällarna, men hjätat slår fortfarande i Orsatakt. Julprogrammet var underbart och tog med rakt tillbaka. Perra... vilken fin visa du har gjort, och Anna sjö så himmelskt vbackert! Jag är hemskt besviken att vi inte får titta på Bröderna Moræus i TV. Sybd! Tack för alla underbart bra musik. David Lamb i Seattle

tack
10/1-2010

tack för att ni finns stor kram

Visa från Venjan
7/1-2010

Undrar bara kort och gott om det är ni spelemän som ligger bakom "Visa från Venjan"? Sååå otroligt vacker!

TV-Bröderna Moreaus
5/1-2010

Jag har med stort intresse sett TV-programmet med er bröder..två gånger!!!Jag älskar låten Koppången och har så gjort från första gång jag hörde den, så underbar...Jag är född i Dalarna, Gustafs, men flyttade till Skåne 1955, som 18-åring. Första gången jag hörde/såg er var i Simrishamn, kanske var det på 70-talet. Tack för att ni finns med er musik!

Mvh Lilian

tack
31/12-2009

tack för er finamusik

Musik som tröstar
30/12-2009

Ni är bara bäst så tack för att ni finns! Är jag arg eller ledsen och nere och sätter på en av era cd känns plötsligt allt lite lättare!! Det är svårt att inte vara glad när man hör er musik!

Musik som tröstar
30/12-2009

Ni är bara bäst!! Tack för att ni finns! Är man av någon anledning ledsen och nere är det bara att sätta på en cd ni är med på, så känns allt lite bättre! Det är svårt att inte vara glad när man hör er musik!

typ psalm fr julkonsert-0
28/12-2009

Hej, både Malena Ernman och Sissel Kyrkjebö har sjungit denna underbara typ psalm? - vet ej vad den heter. Ni spelade den på den underbara julkonserten med Sissel Kyrkjebö bl a i Timrå Arena där jag var och lyssnade på er. Jag vet att texten innehåller i slutet av melodin ordet "hosianna" - vad heter den och var kan jag köpa den?

Till Perra
28/12-2009

Jag är fullständigt insnöad på Koppången och Annas Visa. Det är så vackert. Tack från Inger.f.d. Orsa-bo

Rättigheter
23/12-2009

Hej!

Jag studerar på S:t mikael gymnasiet i skolan och håller på med en kortfilm om en fäbod i Mora kommun. Jag har lyssnat på eran "En Visa från Venjan" och finner att den skulle passa perfekt i min film. Så jag skulle vilja ha rättighet att använda mig av den låten.

Hör gärna av dig till min mail.

Tack på förhand!

MVH Rikard

Tack!
21/12-2009

Ännu en gång hänförd av er musik tackar jag för suverän julkonsert tillsammans med Sissel, Odd, The Real Group och övriga!

God jul önskar Sommarfröken

Strålande jul
7/12-2009

Det var roligt att höra er på Scandinavium ikväll. Förutom Sissels röst förståss så var ni bäst!

Ni fick ju mest applåder efter "Tågalåten" och Koppången är ju magisk! Spelade den själv på första advent i Norums kyrka i Stenungsund med kör, orgel, ståbas, tvärflöjt och mig själv på trombone. Mvh Håkan

Tack för Koppången
5/12-2009

Jag vill tacka för en underbar konsert i Linköping med Sissel och kompani.Ni var fantastiska! En extra tack till Perra för den fantastiska låten Koppången, som du är upphovsman till, den får mig att blir knäsvag och tårögt, som i går. Helt underbar och ännu bättre med Sissels ptroliga röst.Tack,den är en av det vackraste låtarna vad vet.

Arr för kvartett
29/11-2009

Hej Leif!Jag har just stiftat bekantskap med - och fullständigt förälskat mig i - Annas visa, text Py Bäckman. Jag har letat efter ett fyrstämmigt arr på den till vår tjejkvartett men kan inte hitta den någonstans. Nu undrar jag: Finns den arrad för kör någonstans? Om inte: Hur gör jag för att få tillstånd att göra ett eget arr på den?

Mobilsignal?
23/10-2009

Här kommer en önskan om att kunna få Gräddpolskan som ringsignal till min mobil,,,jag älskar den och den passar min person. Tack SABINE

Reklam
2/10-2009

Hej, jag satt och tittade lite på tv härom kvällen och så kom Milkos nygjorda reklam på och jag blev helt förälskad i låten och tänkte DEN! måste jag ha. Så jag letade och letade och tillslut fick jag vet att det var ni som framförde den. Så jag tänkte fråga er vad den heter och om den finns på någon skiva som man kan köpa. Tack

Tack för upplevelsen.
27/9-2009

Sorsele har nu återhämtat sig efter er helt igenom underarmshårresarrysande bra föreställning på fredagkvällen den 25/9-09. Ingen svimmade eller dog så jag behövde Gud ske lov inte ingripa i egenskap av sjuksköterska i beredskap.

Även ljudet var i toppklass så alla i kyrkan kunde njuta av grannlåtarna, var de än satt.

När sista tonen av "Koppången" klingat ut kan jag lova er att intet öga var torrt. "Pellar Annas Polska" berörde mig speciellt mycket av personliga skäl.Många fler superlativer skulle kunna sägas om er och er musik men mitt tack inbegriper allt. Att lyssna på er musik är starkt vanebildande.

Abba Concert in Hyde Park
13/9-2009

Hope you all have had a great evening, I have enjoyed every minute of the concert via BBC Radio2 on the Internet.

Svenska MAD
2/9-2009

Tjo. Jag hade en (nu försvunnen) Svenska MAD från 60-talet som innehöll en klämmig insändare från en Moraeus i Orsa. Minns inte förnamnet, men det var inte Kalle. Hur ställer ni er till detta? Varför inte tonsätta insändaren?

Noter för Häämarssi?
7/8-2009

Hej,

Jag lyssnade er senaste cd och blev alldeles hänförd av "Hämäläisen ja Moraeuksen Häämarssi". Är det möjligt at köpa noter för den här låten? Jag skulle vilja lyssna den som min bröllopsmarsch nästa sommar. Tack för fin musik!

Vänliga hälsningar,

Annukka från Finland

hello from Down Under
1/7-2009

Hi,my daughter lives near Jonkopping and she sent me a CD (Orsa Spelmanslag 50 ar)of your marvellous group. My favourite is Knorrings hambo. I have played it on air in Australia. You are fortunate to have such a rich musical tradition. Keep up the good work.

John Kenneally

891 ABC Radio, Adelaide, South Australia

Tips på spelmansträff m.m
16/5-2009

Hej alla vänner. Fredagen den 7 augusti 2009, spemansträff i Sköldinge (Mellan Flen och Katrineholm)start kl 13.00. Kl 19.00 Konsert med Ale Möller Band! Invigning av vårt nya kulturhus Omformaren.

Hjärtligt välkomna.

Örongodis
24/4-2009

Hej spelmän vill å det varmaste tacka för en underbar upplevelse vid gårdagens spelning ni bjöd oss på i Rättvik.Har inte tidigare haft förmånen att få uppleva er "live" vilket jag nu fick göra.Som ni spelade igår tror jag att jag kan säga att det inte kommer vara min sista. Ett varmt tack än en gång. Avslutningen fick mig att få ståpäls och det krävs något alldeles extra för det vill jag bara säga. MVH Lars Beckman

Visa från Vänjan
11/4-2009

Hej!

Njuter alltid av Er musik. För ganska många år sedan hörde jag för första gången Koppången i ett radioprogram. Jag blev helt betagen. Så ljuvlig. Den är ju nu så poppulär. Brukar sjunga ibland på begravningar och den förekommer ju väldigt ofta som in eller utgång på orgel, verkar vara kantorernas favorit.

Idag hörde jag för första gången (i ring så spelar vi)

Visa från Vänjan. Den kanske är gammal men jag har aldrig hört den förr. Så fantastiskt fin. Finns det text också till den? Skulle vilja sjunga den. Den har en ljuv sakral prägel, som för mig låter som ett Tack till Skaparen för det vackra i naturen.

Tack till Er alla för fin musik!

Karin

Inga spelningar på gång?
22/2-2009

Hej!

Kikade in för att se när man kan lyssna på er live nästa gång och ser att det inte finns något inlagt för våren och sommaren alls. Folkmusikälskande vänner utomlands vill planera sina Sverigebesök, vi ser fram emot att se och höra mer av er!

Vänliga hälsningar,

Anne

Släktförhållanden Capténs
21/10-2008

Hej Nicke!!!Ser ut som om vi skulle vara släkt du, dina bröder och jag. Du son till Frans Göthe, och jag son till

Anders Gustav Lidberg, son till Anders Lidberg osv.HälsningarAnders Lidberg

"Annas visa"
11/8-2008

Hej Leif! Det finns en notsida som heter www.notpoolen.com, de är intresserade av att publicera "Som en sommarvind/Annas visa".Många frågar efter noter på den, vill ha den på bröllop osv, många frågar efter inspelning- jag skall sjunga in den på min nästa platta- än så länge tipsar jag om orginal/instrumentalversionen på Orsaplattan, men jag tycker det skulle vara fint att ha den med min text på notpoolen så folk kunde få tag i den. Såg att du har en version på din hemsida, men min/din version kanske kunde ligga på notpoolen? Hör av dig

Kram Åsa Jinder www.asajinder.com

Dalhalla
29/7-2008

Hej!

Hörde er på Dalhalla. Jättebra! Vi var många som tyckte att ni fick för lite tid att uppträda. Man får aldrig nog av er! Vi var också många som tyckte att Calle och Babben ska sjunga i badrummet för sig själva i fortsättningen

Hälsningar

Klara Berg

Helsing
27/6-2008

Helsninger fra Dalakopa vi gleder oss til å møte dere på Selstreffen.

Skinnarspelen Malung
23/6-2008

Hej Kalle!Det var jättekul att träffa dig och prata lite och få ett kort på dig på matstället i Malung. Skinnarspelsuppträdandet var också jättekul att bli inbjuden till. Det var en av dem bästa dagarna i mitt liv.Tack! :)MvhHanna Magnusson

(tjejen som du träffade på matstället i Malung)

Noter!
3/5-2008

Hej! Min far och jag letar efter noter till "följ med i tåget" och undrar hur vi kan få tag på dem. Vi vill gärna komma över dessa noter för att spela denna härliga musik! Med vänliga hälsningar Ellinor 19 ukulele och gitarr och pappa 63 dragspel och saxofon!

rr
20/4-2008

I admit,that I found your music by accident in "skiv City" in Linnköpping.I bought the CD because it looked interesting.And it is!! So when I was in sweden again I made sure to buy some more of your music.Its also fun to play your music on my fiddle or Moraharpa..I really would like to see one(or more!!) of your concertsTusen tak för allt dina musiken, Karim (som bor i Tyskland)

Yran...
18/4-2008

Kommer till Orsayran denna sommar, ska bli kul! Ni är fantastiska spelemän.

Hälsning
2/4-2008

Tack för att ni finns!

/Ann i Skattungbyn

Så ska de låta
29/3-2008

Hej igenGlömt bort vad låten hette som Kalle o Bengan avslutade med i programmet. "Så ska det låta" (vals)

Skriven av Benny (Hyllning till hans fru tror jag)Kent

S-vall

Er musik
29/3-2008

Hej!!!

Ville bara säga . Finns det överhuvudtaget nånting SÅ njutningsfullt, som att lyssna på ER. Närmare musikalisk klimax kan man inte komma.Er trogne lyssnare (fan)Kent

Sundsvall

låt
28/3-2008

Hej! Undrar om någon kan hjälpa mig att hitta texten till låten 'Klockorna klämtar...' (heter säkert något annat) - en kompis föreslog den som utmarsch musik till vårt bröllop, men jag har inte hört den. Tackar!

Kom til Danmark!
12/3-2008

Uh hvor fin jeres musik er.

Håber I snart kan komme til Danmark og spille

Vi trænger til at høre noget autentisk svensk folkemusik

uppsatts om er :D
10/1-2008

HEJ:D sitter is skolan och ska försöka komma på en uppsats om spele män ovh då kom jag på er i orsa :D sen har ja inte bot så långt ifrån er så jag har en liten fördel av er:D sen hat jag hört er spela många många gånger...... menm hur går det för er nu varför började ni?? och när började ni??

TACK!
19/12-2007

Tusen tack för en underbar spelning på Cirkus den 18/12. Med visan "Koppången" spelade ni rakt in i mitt hjärta, tiden stod som stilla.

God jul och gott nytt år önskar jag er alla.

Julshowen Skövde
17/12-2007

tack för en fantastisk upplevelse ipå Arena Skövde 16 dec. vilket drag och vilken härlig julshow vi som var där kan bara tacka och bocka. Fortsätt länge till

Thank you for the musik!!
15/11-2007

Tjenare grabbar i Orsa spelmän,

jag är en kille på 30 år. Jag vill bara säga att er underbara musik gör mig lyckligt glad. Jag har alltid gillat er musik och allt det ni gör för svenskt musikliv. Jag har sett er live på Skansen, jag har fler av era skivor hemma och jag kan bara säga att det ni spelar är modern, tidlös kult som går hem i alla lägen. Jag hoppas att ni orkar, vill och kan fortsätta under många många år till.

Tusen tack!!

75-årsdag
8/11-2007

Hej allihop! Vår pappa har fått biljetter till julshowen i Sundsvall den 24 nov.kl 20.00 av oss barn i 75-årspresent. Till saken hör att han är född och uppväxt i Orsa och känner några av era familjer, fråga oss inte hur. Det skulle vara oerhört roligt om ni kunde gratulera honom från scenen. Han heter Torsten Liljeholm och kommer att sitta på rad 4. En liten chansning men jag tror oerhört gott om er! Hare` toppen!

Hej Olle o alla ni andra!
29/10-2007

Det e Alice här!

Jag har hört en låt som heter slingan som verkar rolig att spela! finns det nå noter på den??? ja ska snart spela på en konsert o ja tyckte att den vore kul o spela. men då måste ja ju ha noter!!!!!!!Så finns det noter man kan köpa?de e väldit brottom!!!!MVH

Thorsell Alice!!!!!=)

Koppången
4/9-2007

Hej ! På www.youtube.com hittade jag en ung tjej från Kalix som i mitt tycke gör en underbar version av er vackra låt "Koppången" Gå gärna in på nämnda sida och skriv Koppången i sökrutan så kommer ni till hennes sång.

Hälsningar Hans-Olov

en låt
1/9-2007

Hej på er!

Jag undrar om en låt som jag hört er spela som ni kallar myren.

Fins den inspelad isåfall var kam jag köpa den

mvh

Klas Harder

Noter
27/8-2007

Hej!

Jag undrar om ni kan fixa Brudmarsch till Anna och Markus på noter=ackord. Det är lite brådskande pga. bröllopsspelning.

ABBA tribute låt
13/8-2007

Hej Orsa Spelmän!

Måhända vår ABBA tribute låt kan vara av nöje!HEY YOU, RING ME TONIGHTuppladdad påwww.myspace.com/formelyswedishwhistler

Hey you, Hey you over there

With the long golden hair

Don't stare, don't stare can't you see

Take a chance on me

I have a dream you see

And the name of the game is fun

You laid your love on me

When all is said and doneMaybe I should put it in a letter

But to talk would be better

Ring, ring, ring me tonight

I'll be your man after midnightHey you, Hey you over there

With the long golden hair

Don't stare, don't stare cant you see

Take a chance, take a chance on me, on me, on me

Gimme gimme gimme your angel eyes

Don't make this our waterloo

Honey, honey your kiss is our sweetest prize

I will voulez vous will youMaybe I should put it in a letter

But to talk would be better

Ring, ring, ring me tonight

I'll be your man after midnightGimme all your lovin all your hugs and kisses to

But to talk would be better

Ring, ring , ring me tonight

I'll be your man after midnightHey you, Hey you over there

With the long golden hair

Don't stare, don't stare cant you see

Hey you, Hey you over there

With the long golden hair

Don't stare, don't stare cant you seeTake a chance, take a chance on me, on me, on meSo long

I do, I do, I do, I do, I do, I do.the full credits for the song are Clive Jones of Black Widow/ Mark Pollard / Kevin BrooksNoter
12/8-2007

Vet någon om man kan få tag i noter till "Brudmarsch till Anna och Marcus" från skivan "Orsa nästa" någonstans? Jag ska snart gifta mig med min Markus och skulle gärna vilja ha dn som utgångsmarsch.

Allsången
7/8-2007

Vad heter låten som Tommy Körberg sjöng ikväll på Allsång på Skansen? Nåt framskt i titeln...

bebis
6/8-2007

Hej alla Orsingar !! Tusen tack för VACKRA blommor som vi tittar på när vi lyckas slita blicken fr vår lille kille.. Så gulligt av er !! Puss fr david o helen o ett ännu namnlöst litet mirakel

Smygehuk 30/6 2007
1/7-2007

Tack för en UNDERBARmusikstund på Smygestämman.Där lever man länge på! Tyvär var era CD-skivor slut (Jädra smaulänningar)Lycktill för all framtid

var spelar ni i sommar
28/6-2007

Tittat på er hemsida men kan inte se var ni har spelningar i sommar Hälsningar Ingrid Carlund

noter
14/6-2007

Hej Orsa Spelmän! Hur kan jag få tag på noterna till New Dehli? Vill så gärna kunna spela den. Är dragspelare och spelar folkmusik med några kompisar på fioler och nyckelharpa. Tacksam för svar.

Ett album med skivor!
22/5-2007

Hej jag är gift med Annika Wickman dotter till Kewe Wickman. Hittade ett album med ospelade skivor av denne kompositör, flera av dessa har aldrig spelats i radio och då det är "stenkakor" vill jag inte ens en gång försöka spela dessa.Titlar: Oliverdals Hambo. Blåsippan Vals. mm.mm.Samtliga inspelningar är arrangerade och gjorda av Kewe Wickman och Per Edberg. Vet ni något eller vill veta mer är jag tacksam för svar!Mvh. Arne Gustavsson Lommarvägen 2 76152 Norrtälje

Spelningar
28/4-2007

Hej

Jag undrar när ni spelar på Virserums musikdagar?

Ni har inget uppdaterat på hemsidan

Bertil Svensson

Skövde 17 dec
17/3-2007

Hej.

Hoppas ni fick bilderna som togs då ni signerade en teleskoptruck efter julkonserten i Skövde 17 dec.

Undrar nu om vi får använda de bilderna på företagets hemsida.

Varma hälsningar

Annelie & Björn

Björn Lyftare AB

ovanligt
16/1-2007

Är nyfiken på varifrån tog Ni titel till Gawell-polska i en av Era äldre album (88)och var kan man få tag på den?

Det roligaste i samanhanget är att jag kommer ursprungligen från Polen (var polska/polka/ är lika populär folkdans) men att få dansen uppkallad efter eget efternamn har jag aldrig förväntat mig...Vem hade Ni tänkt på när Ni valde titeln?. Vill avsluta med att "Det är stor nöje att lyssna på Er musik!!!"

söker koppangen med annso
9/1-2007

hej.

söker koppangen med annsofie von otter.

hörde låten på MEZZO och har sökt men hittar inte skivan låten finns på.

tacksam för hjälp

vänliga hälsningar från

lyssnare som är mycket glad över att ni finnsKarin Lundin

Julkonsert Scandinavium
18/12-2006

Hej! Åkte till Gbg för at höra Orsa Spelmän som är sååå bra, blev besviken på att bas och slagverk överröstade Er fina musik.

Synd att inte ansvarig hade koll på läget.ÄR DET SPELEMÄN SOM SPELAR SKA DOM HÖRAS.

Önskar Er en fridfull jul och ett toppenbra 2007.

Kram från Maie

Tack!
17/12-2006

Tack för en kanon kväll i Scandinavium!

God jul til alle
14/12-2006

Jeg har lige bestilt jeres nye cd ¨"Orsa Näste", som jeg glæder mig meget til at høre. Jeg vil ønske jer alle "en trevlig jul". Håber vi ses til "Musik vid Siljan 2007".

Kristianstad 13/12
14/12-2006

Underbart att se, höra och träffa er igen. Ni utstrålar en fantastisk spelglädje som gör alla glada. Fantastiskt!! Vi orsabor i förskingringen njuter.

konsert
11/12-2006

Va coolt d va med er på en julkonsert.. va å lyssnade i fm mattson och det var det bästa på länge, spec koppången :)

Tack !!!
3/12-2006

Har varit och lyssnat på er i De Geer hallen i Norrköping den 3/12. Ni var så otroligt bra!

Tack för underbar musik!

Laila

dialekt
21/11-2006

Orsadialekten är inte alls ful. Jag tycket den är väldigt vacker

Jag älskar för övrigt Dalarna, gästar landskapet så ofta jag kan

Radioprogram
17/11-2006

Tack för den fina pratstunden inför lanseringen av Orsa Spelmäns nya CD. Ett program om de musikaliska Orsa-grabbarna kommer att sändas den 17 nov 2006. Radio Haninge 98,5 MhZ.

Programledare Pyret Ericson

varg
1/11-2006

va vargen stor drömpolskan är min favorit MVH pål Stefan

ny CD?
30/10-2006

Hej där uppe!Vad händer med nya CDn? Sensommaren är definitivt över och det är inte mycket kvar av hösten. Jag älskade vad jag hörde i Dalhalla i Juni. Och vill gärna ha mer.Hälsningar av Tina! (den där tysk BAO-galningen ;o))

Brasil
3/9-2006

AAAAIIIIII... How much I miss Benny... so 'lindo, gostoso, maravilhoso'!!! Does anybody there know his e-mail...

Benny Lindo!!!
27/8-2006

I missed the show of BAO veeeeeeeerrrryyyyy much this year. Hope to see it again next year. I love BAO and loooooooooooooovvvveeeee Benny Andersson!!! What a very 'lindo, gostoso and maravilhoso' man he is!!!

Kisses...

Brasil
27/8-2006

I missed the show of BAO veeeeeeeerrrryyyyy much this year. Hope to see it again next year. I love BAO and loooooooooooooovvvveeeee Benny Andersson!!! What a very 'lindo, gostoso and maravilhoso' man he is!!!

Kisses...

...
11/7-2006

Luogo grande! Ben cotto;)

...
11/7-2006

Luogo grande! Ben cotto;) [URL]http://www.video-de-musica.levibaur.org [/URL]

...
10/7-2006

Luogo grande, ritornerò definitivamente;)[URL]http://www.rewterz.org[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/nuoto.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/piscinas.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/piscine.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/addizionale_comunale.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/nuoto_it.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/federazione_italiana_nuoto.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/piscine_fuori_terra.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/nuoto_master.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/teatro_comunale.php[/URL] [URL]http://www.rewterz.org/www_nuoto_it.php[/URL]

...
10/7-2006

Molto molto impressionato sono! Lavoro grande, yeah! [URL]http://www.ligabue.jeunespourleoui.org[/URL]

...
9/7-2006

Tempo-uccisione emozionante qui! Grande! :) [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/ultima_cena.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/da_vinci_l_ultima_cena.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/da_vinci_ultima_cena.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/dipinto_ultima_cena.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/foto_ultima_cena.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/immagini_ultima_cena.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/l_ultima_cena.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/l_ultima_cena_di_leonardo.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/l_ultima_cena_di_leonardo_da_vinci.php[/URL] [URL]http://www.la-ultima-cena.atmtech.org/l_ultima_cena_leonardo.php[/URL]

...
9/7-2006

Le abilità che grandi mostrate, io amano questa! Buona fortuna! :)

...
9/7-2006

Era un\\\'idea grande circa questo luogo! Voi fatti esso buono! =)

...
9/7-2006

Il luogo è interessante, incredibilmente realmente!:)

...
8/7-2006

luogo piacevole, il mio amico, saluti da Sevilla :D[URL]http://www.levibaur.org[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_toscana.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_maldive.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_francia.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_venezia.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_lombardia.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_arabba.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_germania.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_friuli.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_svizzero.php[/URL] [URL]http://www.levibaur.org/meteo_milano.php[/URL]

...
8/7-2006

bravissimo, conoscete che cosa fare con le informazioni!:) [URL]http://www.twcministries.org[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/ciunga.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/giocattoli.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/videogiochi.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/biliardo.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/solitario.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/giocare.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/gioco.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/giochi_online.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/giochi_cellulari.php[/URL] [URL]http://www.twcministries.org/giochi_cellulare.php[/URL]

...
6/7-2006

Buon luogo, appena perfetto, le mie congratulazioni! ;)

...
5/7-2006

siete un professionista o che cosa? Gradisco i vostri modi di fare le cose. buon

...
3/7-2006

Luogo che grande avete. E piuttosto interessando.

Dubbelgångare till Leif
1/7-2006

Leif Göras, vet du om att du har en dubbelgångare på Sundbybergs museum. Han kanske är din släkting?

...
30/6-2006

:) l\\\'OH, gradisco questo luogo, sì!

...
27/6-2006

Grande! Il luogo così buon, tutto è abbastanza ragionevole e piacevole

...
26/6-2006

Luogo interessante, buon disegno, lo gradisco, signore! =)

...
18/6-2006

è grande io ha trovato il vostro luogo! grazie

...
16/6-2006

Luogo molto buon:) Buona fortuna!

trädgardsmästare
14/6-2006

Jag är vän till svensk musik sedan 1985 när jag hörde laten "Money Money Money" av ABBA. 15 ar senare sag jag Helen Sjöholm och Tommy Körberg pa TV och började titta Allsang pa Skansen. Allting var underbart!!! Jag känner fast alla mest kända svesk artister, men numera har Estland ingen möglighet att titta SVT Europa. Jag har inte lärt svenska, därför kan jag inte skriva väldigt mycket. SVT Europa och alla della fantastiska artister, jag vill tillbaka!!! Manga hälsningar!

...
14/6-2006

Uff.. I\'am proprio soddisfatto con le informazioni che ho trovato qui. piacevole!:)

...
8/6-2006

Buon luogo. Buon lavoro! Ben cotto;)

...
8/6-2006

Luogo grande! buona fortuna! ^)

...
8/6-2006

Questo luogo non è difettoso. sapete che lo ho gradito

Test
8/6-2006

test

...
8/6-2006

buon luogo! realmente lo gradisco! lavoro grande...)))

...
8/6-2006

Luogo fine, sto andando rinviare qui, sì!

Hej
3/4-2006

Hej Orsa spelmän

Jag har spelat med er i Bergetskolans orkester jag är inte med i den de var bara till fälligt tillsammans med Stina Ohlsen. Jag är barnbarn till Karin och Mårten Ohlsen. Jag tycker ni spelar jätte fint. Läser ni eran gästbok??

svara
25/3-2006

svarar ni aldrig i gästboken?

dröm
25/3-2006

hej alla i östbjörka spelmän DRÖMPOLSKA låter precis som göras anders MVH stefan Dyrsmeds

koppången
15/2-2006

Tack Perra för en helt underbar låt. Ända sedan jag hörde den första gången i Dalhalla finns den i mitt liv nästan dagligen. Jag spelar den när jag är ledsen, deppig, glad, stressad eller när jag går till och från tåget när jag skall till jobbet. Den fyller sin funktion för alla tillfällen.(även min begravning) Jag blev överlycklig att ni hade den med på julkonserten i Västerås. jag tror det var -02 första gången. -03 var en höjdare med gospelkören. Hela jag rös. Och sén -04 var den inte med! Då blev jag ledsen. Men så var den med -05 igen. Lyckan återställd. Så vad ni gör ta aldrig bort den ur programmet! Hälsa Kalle det.

TACK FÖR KOPPÅNGEN

Med vänlig hälsning Ann

Orsa spellman
10/2-2006

Det er noget af det dejligste spellemandsmusik som mit øre har hørt. Vi høre Jeres cd med det blå omslag igen og igen. Kunne I måske tilsende noderne til disse skønne låter. Det er ren slik for øregangene.Erik

Bokning/Spelning
12/1-2006

Hejdär glade spelmän! Trots att jag kanske inte är så gammal får er musik de att gå rysningar över min kropp, ni e så himla bra!!!

Nu har planerna för en stor dag i mitt liv börjat, och min fråga till er är går det att boka er för att spela på mitt bröllop?? det skulle verkligen förgylla den redan oförglömliga dag det komemr bli. och vad skulle de i så fall kosta? datum är ej satt än men någon gång vår/sommar nästa år. mina varmaste hälsninger tille er!

Spelningar!
6/1-2006

Hej! Hur bokar jag biljetter till eran nästa spelning? Hoppas på att nån kan hjälpa mig

/ Per

Per_helenius@msn.com

Nästa Skiva??
3/1-2006

Hej Spelmän. Det är nästan oförskämt länge sedan det kom någon skiva från er..?

Musik
23/12-2005

Hejsan. Var och såg Er på julshowen i Umeå nu i innan jul. Hela showen hade mycket hög klass. Den melodi som var bäst var ju Koppången. Man fick rysningar när man hörde den. Jag har aldrig hört den så bra någon gång. Den är ju verkligen en höjdare. Frugan och jag brukar spela den på dragspel i ett eget arrangemang och förra nyårsaftonen så spelade vi den på en nyårskonsert i Åsele Kyrka och vi fick mycket respons efteråt för låtvalet och framförandet. God Jul på Er och Gott 2006. PS. Denna nyårsafton ska vi bland annat spela Leif.s Annas visa i kyrkan.Hans Hansson Åsele.

Trevlig webbsida
9/12-2005

Är ute och snurrar och hamnade här. Intressant läsning.MVH Roger

julkonsert
29/9-2005

hej på er duktiga musikanter! jag väntar att få lyssna på er i löfbergs lila arena den 9/12 2005.

för mig är det en herdestund hoppas ni spelar koppången i år också. jag ska sitta på parkett för att både kunna se o höra er + den fenomenala orkestern hej kalle.. den som inte går oh lyssnar på er den tycker jag synd om!! kramar från mig

Takk for en fin fest!
10/9-2005

Hei. Vi var en gjeng fra Folkemusikksenteret i Sigdal, Prestfoss - Norge - som fikk delta i spell og dans med dere Lørdag 3.sept. Det var en flott kveld. Håper dette kan gjenta seg. Takk for fin polska musikk!

Folkmusik
2/9-2005

Ni är fantastiska spelemän! Jag spelar dragspel själv, och vill ha tag på noter till Golfsvingen,finns det nån möjlighet till det!?

We miss you!
27/8-2005

Nej, nu klarar vi oss inte längre. Nu får ni ha en spelning i närheten av oss så vi får svänga lite på våra lurviga polkaben igen. Juldans? Eller... höstdans? Septemberdans? Oktoberdans? Novemberdans? Nån dans? När som helst? Det kan ju inte vara tooomt under "Spelningar".Stor kram till er allihopa! Tack för i sommar! :-)

hej igen!!!
15/8-2005

hej! snällla hör av er till mig!ni kanske ej kommer ihåg mig.hör av er!

mvh

julia

hej!
15/8-2005

hej!

Leif Göras

Nils Erik (Nicke) Göthe

Kalle Moraeus

Olle Moraeus

Pererik (Perra) Moraeus

Jag hoppas att det é bara bra med er! Jag ville bara säga hej, några av er var ju min musiklärare i Orsa!1992 m.m. (Leif Göras,Pererik (Perra) Moraeus) m.m. Jag brukar vara med i vårt lila konsert spela lite överallt. Jag spelar/de gitarr!jag hoppas att ni kommer ihåg det!!=0)

ha det bra

mvh

Julia (rose)Brasil
5/8-2005

Sorry, I meant 'show of BAO' below.

Brasil
5/8-2005

Thank you for the wonderful show in Mariefred and Örebro(31/July and 04/August), I just loved it. You all are FANTASTIC. I hope I'll still be in Sweden next sommer to watch you again. I'll miss your show very much when I'm in Brasil. Best wishes and God bless you all. Kisses from a brazilian in love with you.

Ireland
29/6-2005

Hey!

On behalf of the Irish group, I would like to thank you for the great time we had in Sweden.

I would also like to thank you all for showing us many swedish tunes that come from Orsa.

Thank you again for the great fun we had dancing around the Maypole!!!

We wish to see you all again soon and give our regards to everyone (especially Margeretha Mattson!!)

You must come back to Ireland!!

Thank tou a thousand times!

Cormac and the Irish Group- FUINNEAMH!

Dalhalla 12/6 2005
13/6-2005

Tack för en kanonkonsert i Dalhalla ! Ståpäls flera timmar efteråt ! Bra val av gästartister !(Kvällens höjdpunkt för mej var Hjortingen, min absoluta favoritlåt just nu! Tack !)

/ Mats

keep up
16/5-2005

Jag uppskattar det ni gör killar. Keep up the good work!ps. schyssta solon Kalle ds.

Musik vid Siljan
11/3-2005

Hej alle Orsaspelmän! Jeg kommer til "Musik vid Siljan" 2.juli, men en skam at I ikke spiller. Jeg var første gang i Orsa anno 1973 og hørte dengang spillemandsmusik i Ljusboderna, fantastisk - i år vil jeg høre Benny Anderssons orkester hele vejen til Orsa.

Text till Anna Visa
30/1-2005

Finns det text till Annas visa ?

En mycket vacker melodi av Leif Göras

I så fall skulle jag vilja komma över den

Nils-Gunnar i Örebro

tekst
6/1-2005

Til Leif Göras: Hej Leif. Finns der mon en text til Annas Visa? - en mycket bra melodi, som jag älskar at spela.

Hälsning Ole

kom til Danmark
2/1-2005

Hej!

Kommer I ikke snart til Danmark og spiller koncert?

Ang. Julkonsert
24/12-2004

Var och lyssnade på Julkonsert med Kalle, Sanna Nielsen m.fl. i Helsingborg den 16/12-04. Blev av med mitt programblad. Är det någon som kan ge mig information om vilka låtar Orsa Spelmän spelade på konserten ??? Tack på förhand // Mats

Konserter
19/11-2004

Hej!

Spelar ni i trakten av Dalarna första veckan i januari eller har ni nyårsledigt?

Koppången
17/10-2004

Spelar Koppången från er skiva och har snart lärt mig den på tvärflöjt och spelar den unisont med er. Den är fantastiskt vacker!Varma hälsningar!

/Janne

Snålheten bedrar visheten
8/10-2004

Det är verkligen tvetydigt med er folkmusiker. Å ena sidan vill ni gärna framstå som sådana fantastiska spelmän som borgar för tradition genom att lära sig låtar muntligen och inte använda noter.

Å andra sidan ser man ju knappast någon i BAO som mer än ni stirrar blint i noterna.

Vet dessutom flera, bl. a i denna gästbok, som gärna skulle vilja spela er musik genom att få tag i noter men då skall ni liksom vara lite "hemliga" och inte svara vare sig på brev eller mail och liksom hålla på era noter. Egenskaper som i mitt tycke präglat dalmasen.

Se i stället till att bjussa lite på er själva.

Då skulle ni bli ännu större artister.

Texter
5/10-2004

Hej

Vore kul om det fanns noter och text till Era vackra musikstycken, på hemsidan. Älskar "Koppången" framförallt melodin men texten är inte heller dum! Sissels Kyrkebö version är bäst!

Notjakt
4/10-2004

Är det någon som kan göra mig hel-glad? Har äntligen fått tag i skivan "November 1989" Benny Andersson och Orsa Spelmän. Låten "Stjuls" är alldeles speciellt bra. Nu vill jag själv spela denna låt, men saknar nu noter. Finns det någon vänlig själ som kan förmedla dessa till mig?

Övernaturligt?
23/9-2004

Hur lyckas ni med simultanspelningen 041210?

Falun/Uppsala? Spelmän lär ju ha ockulta krafter och kontakter med potentaten därnere, men funkar det i dagens någorlunda upplysta samhälle?

Tacka i allafall Leif Göras för det fina stämspelet på plattan tillsammans med sin far!

Keep up the good work!
8/8-2004

Hej!

Jag kommer från Orsa (bor nuförtiden i Västra Götaland) och avskyr verkligen stället, men jag är däremot väldigt stolt att komma från samma ställe som ni!! Ni är Orsas stolthet! Åtminstone för mig. Jag hade två av era skivor men dom har försvunnit i nån flytt. Jag började intressera mig för all möjlig folkmusik efter att jag fått upp ögonen för bluegrass, och köpte nån blandatskiva. Jag blev förtjust i \"Horgalåten\" och \"Brudmarsch från Delsbo\" (som jag SKA ha på mitt bröllop oavsett vad min blivande man tycker).

Tja, det var väl allt jag hade att säga just nu.

Keep up the good work, eller vad det nu heter på svenska.

Fråga
18/4-2004

Jag heter Marita och går en filmregiutbildning i Göteborg. Har en lite fråga till er som jag jättegärna skulle vilja ha svar på. Vore superglad om ni kunde kontakta mig snarast!... :-)

Musikarbete
14/2-2004

Hej på er!


Jag heter Erika Leion-Flodin och är 15 år gammal. Om ni känner igen efternamnet Flodin så är Olof Flodin min gudfar och farbror. Kalle har även varit hemms hos oss i Bälinge och jag har sett er spela flera gånger.


Denna termin ska vi göra ett musikarbete i skolan och jag har bestämt mig för att skriva om er. Det skulle vara underbart om ni ville skriva lite personliga kommentarer ( om i stort sätt vad som hellst)och bilder.


Hoppas ni kan hjälpa mig!


Kramar från, Erika

Hvornår kommer der en ny
6/2-2004

Bare et spørgsmål. Hvornår kommer der en ny CD fra jer? Jeg er en af jeres MEGET store fans, så svigt mig ikke, vel?
Hej fra Peter.

FiBO
1/2-2004

Ville bara påminna FiBO:s Vänner att Filharmoniska Biinstrument Orkestern håller sin sedvanliga 1:a Majkonsert (fast vi i år går steget längre och har konsert 2:a Maj !) på Nybrokajen 11, Kl. 17.00 (den 2:a Maj alltså). Programmet är i skrivande stund ej spikat, men rest assured att det som alltid faller inom ramen Stilar Vi Behärskar. Alltså den 2:a Maj på Nybrokajen. Klockan 17.00. År 2004.

så vackert!
17/1-2004

Måste bara tacka för underbar konsert i Stockholm på Cirkus. Jag kan knappast ha varit den enda som grät så att bänken skakade till Koppången. Den är så vacker! Ett riktigt musikaliskt mästerverk. Jag försöker mig på att spela den på piano. Men det verkar stört omöjligt att hitta texten eller ackord eller noter tll den... finns det nånstans? Liksom "Iris" skrev i sitt inlägg så dog min mamma under året och den här har blivit min allra bästa gråtlåt! En sån man inte kan sjunga själv för att man börjar darra i underläppen!


Tack!

Noter
4/1-2004

Hej och tack för senast! Det var nåra år sedan ni var här i Norsjö!


Jag undrar om det går att kommaåt noter från er skiva den med Koppången?


Kan vi fixa en konsär ikyrkan någon gång ?


Många hj hälsningar från


Norsjö/Roland

Koppången
7/12-2003

Hej!


Vill bara tacka er för den fina julkonserten i Norrköping lördagen den 6 dec. 20.00-föreställningen.


Särskilt vill jag tacka för att ni ännu en gång spelade och sjöng Koppången för den har kommit att betyda mycket för mig. Jag hörde den första gången redan förra året och kände då att det var något särskilt med den melodin för den har något som verkligen berör en.


I mitten av oktober dog min gamla mamma och när vi skulle bestämmma musik till begravningsakten tänkte jag direkt på Koppången och det blev otroligt fint med er inspelning från CD under avskedet.


Tack ännu en gång!


Jag hoppas att ni kommer tillbaka nästa år igen och spelar för oss i Norrköping för det är så roligt att både höra och se er spela.
Mvh


Iris Widholm


Hultet


617 90 Skärblacka

Koppången
4/12-2003

Hej! Tack för er härliga spelglädje! Jag jagar febrilt efter solosångsnoter på den fantastiskt fina sången "Koppången", för att ge min sjungande fru i Julklapp. Finns den att få tag på eller är det bara Robert Sunds körarr som finns för oss vanliga dödliga?


/Peter

julpolska
29/11-2003

hei - jeg hørte nylig en kjempefin julesang med tommy körberg og orsa spelmän. har dere gitt ut en hel cd sammen? lykke til videre med musikken deres.


med vennlig hilsen grete fra vestlandet

Tittade bara förbi...
27/11-2003

Hejsan på er! Hoppas ni har det bra där uppe i Orsa nuförtiden! Vi har funderat på att komma och hälsa på er när ni spelar i Karlstad, får se hur det blir... Börjar längta "hem" nu när vintern kommer. Det är ju väldigt dåligt med snö här nere... Ni är absolut bäst, det hoppas jag att ni vet..! Kramar//Ecca

Polska "Indusbacken"
25/11-2003

Hej.


Jag har fått höra på er sista skiva "Ödra" hos en vän och blivit väldigt förtjust i polskan "Indusbacken".


Och min undran är om det är möjligt för er att skicka noter på den, så man kan lära sig den.


Jag spelar nyckelharpa, och vet inte om det går att spela den annat änn på fiol. Men ingenting är omöjligt!?


Det vore mycket tacksamt om ni kunde göra den tjänsten!


mvh. Ali

CD
18/11-2003

Jeg glemte at sige, at jeg er en af jeres danske fans. Jeg bor i Grenaa.

Ny CD?
18/11-2003

Jeg synes også, at I meget snart skal gå i studiet og lave en ny CD. Meget gerne en live-CD. I giver jo koncert mange steder. Kunne I ikke optage disse og så udsende dem på CD? Jeg er sikker på, at mange vil købe en sådan.
Hej fra Peter.

De bedste hilsner
7/11-2003

Hej Orsa Spelmän Jeg har lige været rundt på jeres flotte side. Jeg er en dansk pige på 23 år, der studerer traditionel dansk folkemusik på konservatoriet. Jeg spiller harmonika. Den sidste melodi jeg har lært var Benny Anderssons "Schottish i Tyrolen" og jeg har meget lyst til at han skal vide, hvor begejstret han er for den, så det ville jeg være meget glad for, hvis I vil bringe videre De bedste hilsner fra Mette Kathrine Jensen. Hilsen til Benny Andersson.

dig your site
7/11-2003

I really dig your site


Noter
7/11-2003

Skulle någon av er kunna hjälpa mig att få tag i noterna till "Bröllopsmarsch från Orsa" ? Min dotter gifter i sig i Juli här i Göteborg och eftersom jag själv är Orsaflicka ville jag så gärna att just den skulle spelas . Var kan jag få fatt på noterna ? För övrigt tack för all den nostalgi jag genom er upplevt ! Gott Nytt År - Lena Hellspong Elam, Göteborg

godt nytår
7/11-2003

Hej alle orsaspelmän! Jeg vil gerne ønske hele orkesteret et rigtig godt nytår i håbet om, at I snart indspiller en ny cd samt ønsket om, at vi ses Orsa i 2003.Jørgen Kjærgaard, Silkeborg, Danmark

Tusen tack
7/11-2003

Tusen tack för en kanonföreställning på Cirkus den 16/12-02. Bättre underhållning finns inte. :-), Jennie, Stockholm/orsa

komma till Söderköping
7/11-2003

Hej Orsa Spelemän Leif kalle olle Nicke Perra kan ni komma till SöderköpingNyströmska Skolan Östra Rydsvägen 8 614 32 hälning Tobias Johansson, Söderköping

jättebra
7/11-2003

Jag tycker att orsa spelmän är jättebra///jag är ett deathmetal fan jag tycker om eran deathmetal den är så jävla hård, för ni spelar så jävla gris tungt. jag tycker perra är ballast i bandet för han har en liten flint som är gullig. jag skulle järna villa ha ett ex av eran nyaste skiva jag har hört lite gran av den och den var skit bra. Man pumpar lätt ur 15 tums basen som jag har under sängen. men ni får ha det bra era flintisar...säckpipa, Micke, Hamra


GOD JUL
7/11-2003

Tack för den fantastiska konserten i Orsa kyrka. Lycka till på turnen och GOD JUL: Helena, Orsa

Ni är skitball!!
7/11-2003

Hamra

maskerad
7/11-2003

HEJSAN ORSA SPELMÄN!!!!!! Vi är 4 tjejer som går på folkhögskola och ska ha en maskerad om några veckor. Temat är O (alla skall vara "utklädda" till något på O ) och valet var givet :Orsa Spelmän!!! Ni hör till de bästa inom folkmusik genren!! Mycket imponerande er musik och samarbete med Benny mm.!!! Vår fråga är nu om ni skulle ha möjlighet och skicka bilder på er i några olika dräkter, så vi får några valmöjligheter tills vi ska sy upp våra kostymer. Vi skulle bli mycket tacksamma!!! TACK på förhand!! MVH/ Orsaqueens - Pia, Anna, Caroline & Märtha Ps. Vi lovar att vi skickar bilder när vi tar emot första priset för bästa engagemang! =) Ds.

Orsa
7/11-2003

Heja Orsa spelmän! Härligt att få skryta med att man är från Orsa som har världens bästa spelmän. Tack för all musik mm. Hälsningar Inger

Dalhalla
7/11-2003

Hej! Vill börja med att tacka för en underbar kväll Lördagen den 24 augusti i Dalhalla. Helt underbart! Vilken musik! En skön blandning av glädje och vemod, precis som livet är. Snälla, hälsa Bengan och tacka för hans framförande av Vals på Mysingen. Där satt jag ensam från Utö (det är jag säker på) och rös när han spelade den. Om jag hade varit tillräckligt modig, hade jag hoppat upp och presenterat mig och tackat redan då. Fredagen den 6 september hade jag tillfälle till att lyssna på er på Nybrokajen 11! Åter igen, vilken musik och vilken glädje ni förmedlar! JÄTTEBRA! Abita Sahlström, Utö

improve my english
7/11-2003

Hello my name is Cisco. English language is my second language . I visit sites like yours to learn new english vocabulary words and improve my english grammar . I hope to have effective communication and business communication for a new job in US. I learned a new word of the day from your site. I plan to be public speaking and business writing better now from your site. Thank you. Cisco, Bogota

efternamnet: Rydh
7/11-2003

har det funnits någon med efternamnet: Rydh, som har spelat i Orsa Spelmän? /fredde, Vallentuna


Dalhalla
7/11-2003

Hej spelmän! Lördag den 24/8 var sedan länge(2001) förkryssad i min kalender. Jag och en god vän hade skaffat biljetter till Dalhalla för att se och lyssna på Kalle med gäster. Vädret var underbart, resan var varm men gick bra. Sedan började föreställningen. Vilken underbar upplevelse. En härlig musikalisk blandning. Jag vill skicka ett stort TACK till er alla. Hoppas att traditionen med föerställningar i Dalhall fortsätter. Det är en underbar arena och ni passar mycket bra där. Detta var en av sommarens höjdpunkter. Det klingar fortfarande i mina öron! Hälsningar Gunilla Karlsson, Örebro


ett fans
7/11-2003

Hej! Jag är av Orsa Spelmän. Jag diggar särskildt Kalle Moreaus Jag tycker ni är bra Emma, Umeå


hot
7/11-2003

looking homepage!

nice site
7/11-2003

hi, nice site, keep up the great work!

Noter
7/11-2003

Hej! Vi skall gifta oss och vill gärna ha den underbara "Brudmarsch till Per och Anna" som utgångsmusik. Hur/var kan man få tag på noterna?


Hälsningar från Peter och Anna, Uddevalla

Sommar
7/11-2003

Jag brukar lyssna på "Sommar" i P1 som någon gång kan innehålla bra musik och några kloka tankar. Dagens "Sommar" med Kalle var det bästa program jag någonsin hört. Musik som är njutbar och härlig - så som den brukar vara tillsammans med Orsa Spelmän. Men Kalle hade även viktiga sanningar att säga om allt det felaktiga och skadliga vi stoppar i oss utan att tänka på vad socker och fett kan ställa till med i våra ömtåliga kroppar. Redan i hemmen, skolan och på alla sjukhus borde vi få veta att vi har ett eget ansvar för vad vi äter. Läkare, s.k. näringsexperter och media borde berätta hur det ser ut idag med fetman som ställer till med alla dessa problem, OTROLIGA kostnader och överfyllda sjukhus. Jag försöker med bild och text att lära ut sanningar om livet, kosten och HÄLSAN. Gå in på www. livingfood.nu så får Du kunskap om den optimala kosten. Var vänlig meddela Ert nya fungerande mail så skickar jag bilder med text. Åke Hassbjer, Falsterbo

Noter
7/11-2003

Hej! Jag har en liten undran! Jag har letat som tokig efter noter till "Brudmarsch till Per och Anna" samt "Trollens brudmarsch" eftersom vi gärna skulle vilja ha en av dessa två på vårat bröllop. Finns dessa noter att få tag på någonstans? Tacksam för all hjälp! M.V.H Johanna, Bro

inspiration
7/11-2003

Hej Var ute och surfade för att få inspiration för att förbättra designen på min sida och råkade hitta er fina hemsida. Tydlig, snygg, lättnavigerad. Besök gärna vår hemsida också, Den har ALLT som har med Sverige att göra. Berätta gärna vad du tycker om den! Hälsningar Sofia Ekberg

Coolt grabbar
7/11-2003

Coolt grabbar. Ni vet var skåpet ska stå! Tackar för senast, det var ingen lätt sak att få Steffo att gå å lägga sig. mr Cairo, den vinstinta skåningen var inte heller på dåligt humör! Det måste vi göra om. /Livsnjutarna, Pbar, Dala

använda någon låt
7/11-2003

Hej! Jag vill gärna ge er ett fång rosor för den innerliga glädje ni sprider med er musik. Den är också helt underbar att dansa till. Får man använda någon låt till en egen danskomposition? (Svenska Ungdomsringen har visst avtal med STIM)Margareta Karonen, Djura

Kalle & Bengan
7/11-2003

Hej Orsa spelmän! Den 27.april var jeg til vernissage i "Glasriget" Åfors og Kosta, Boda. På vej dertil købte jeg cd-en Kalle & Bengan, Live in Köttsjön,i Kristianstad den spillede vi i bilen flere gange, en dejlig cd. Hvornår udsender I selv en ny cd? Mange hilsener til jer alle spec Kalle Moraeus. Jørgen Kjærgaard, Borresøvej 15, Sejs 8600 Silkeborg Danmark

Nice
7/11-2003

I was killing time at work and ran across your site. Nice. Ellen Cheller, San Francisco


Påhl Olof Dyrsmeds
7/11-2003

Hej, trelvligt med en hemsida. bara undrade om nån har nån bra information om Påhl Olof Dyrsmeds gör ett arbete om honom. behöver införmation rätt snabbt. tänkte eftersom att ni håller inom dem krestarna Tack påförhand... Fin hemsida

Noter
7/11-2003

Hej! Jag undrar ifall ni har noter på en låt som ni har spelat. Låten heter "Brudmarsch til Per och Anna" Om ni har de så kan ni kanske tala om var jag kan få tag i dem. Ska nämligen spela den på ett bröllopp efter förfrågan. Den fanns med på en skiva som heter Bröllopp. Med Vänliga Hälsningar/ Frida, Sala


redovisa ett arbete
7/11-2003

Jag måste bara upplysa er om att imorgon ska jag redovisa ett arbete om er för en grupp amerikanare. De kommer ifrån MORA, Minnesota. Jag ska då berätta om folkmusik och förstås speciallicera mig på Orsa spelmän!! Ni är så BRA! ///Hanna, Borlänge

texter
7/11-2003

Hej igen!! Jag skulle bli överlycklig om jag även fick veta var jag kunde få tag på texter till fler melodier som finns på skivan "Fiolen min" ja, även andra gånglåtar o s v.... Kram, Lotta, Obbola


,

texten till Horgalåten
7/11-2003

Hej alla glada!! Jag letar efter texten till Horgalåten eller vad den nu heter och jag vet att den finns, men jag hittar inte åt den! Har ni någon aning om var jag kan leta?! Vore tacksam för svar. Kepp up the good work!! Kram, Lotta, Obbola


Tack
7/11-2003

Tack för den fina musiken ni bjuder på. Har lyssnat på era skivor och har noterat er medverkan i många sammanhang tillsammans med andra. Jag är själv dragspelare och brukar t.o.m. spela några av era låtar. Är viceordförande i Finlands Svenska Spelmansförbund och spelledare för Dalsbruks Dragspelsklubb (hemsida kommer inom kort). Jag tycker väldigt mycket om er spelstil och är tacksam för att proffs som ni har valt just denna stil. Kanske våra vägar möts någon gång. God fortsättning! Klas Nyström, Dalsbruk, Finland


site in English
7/11-2003

I would like to be able to read your website. Is there a translation of some software or program that could translate your site in English. I was referred to you by my cousin in Sweden of your music and would love to hear the them. Being that I had family form Orsa, I would very much like to read up on your group and referr you to other family of your music. Terril from U.S.A.

Allsång på Skansen
7/11-2003

Tack för 3 otroligt härliga spelningar med BAO på Allsång på Skansen, på Galejan och på Berwaldhallen. Hoppas att ni fortsätter spela i all evighet =). //Erica 15 år från Stockholm

konserter
7/11-2003

Hei! Jeg er en storesøster på 53 år som har en "lillebror" som fyller 50 år om kort tid, og jeg planlegger i den forbindelse et "surprise-party". Han er en stor fan av dere og Benny Andersson. Jeg lurte på om dere skal ha noen konserter i nær framtid og ikke så alt for langt fra norskegrensen. Det skulle vært veldig morro og overraske ham med billetter til en slik konsert hvis det var mulig. Jeg har vært på "gig"-siden deres, men ser at den ikke er oppdatert for tiden. Det hadde vært fint hvis dere kunne svare meg på denne mailen. På forhånd takk Elisabeth Godnes

tacka
7/11-2003

Hej! Jag skulle bara vilja tacka för den underbara musiken ni skapar. Ni måste ha väldigt roligt för när ni är på scenen så lyser spelglädjen om er. Tack än en gång och toppen att ni satte Orsa på kartan. Lyck till. MVH Malin "före detta Orsabo"

big ABBA fan
7/11-2003

Im a big ABBA fan since 1977. After the group their last album, I followed all their solo projects. I loved the solo albums Benny made. And this is how I got to know you. I saw you play at the B&B concert at Globen-Stockholm on october 31, 1998. Yesterday I received a videotape from a Swedish friend, who recorded the documentairy about you all playing music in a restaurant. I see so much joy you playing your music. And it s happy music. It really cheers me up. Benny has always been a kind of role model for me: doing what you like best. In his case, it s playing music. Thank you for all this joy!


Gerry, The Netherlands

Benny
7/11-2003

Till Benny Andersson: Hejsan!!!! Jag är en tjej på 15 år som håller på att skriva om dig i skolan på musiken. Jag ska också hålla föredrag nästa vecka. Men jag har lite problem med att hitta fakta, så jag undrar om du kan hjälpa mig...genom att berätta lite om dig själv och om teatern Chess. Så skulle det vara jätte bra. Min mailadress är: Lacky_Girl@hotmail.com Hoppas du kan hjälpa mig... Ha d bra och lycka till i framtiden... ~¤~MVH~¤~ Sanna Norberg

bletten från Hallsta
7/11-2003

Hej, jag hörde er roliga text om bletten från Hallsta och kom då att snickra ihop följande variant, vilken jag donerar: Min kalls den är från Orsa, från Orsa är min kalls. Och är den ej från Orsa finns ingen orsak alls. Mats Alexanderson Staffanstorp (mellan Lund och Malmö)

julkonsert
7/11-2003

Hej! Vi är två Malmötjejer 40+ som gillade er julkonsert i Malmö 30/11 skarpt! I motsats till dom kräsna tidningsskribenterna, njöt vi av konserten och hade väldigt roligt! För oss blev konserten en härlig kick! Hälsa gärna alla spelmän + Kalle + Tito och Ainbusk m fl att vi kommer nästa år om ni kommer till Malmö igen! God Jul på er alla goa människor från Skånetöserna!

julkonsert
7/11-2003

Tack för en fantastisk julkonsert i Baltiska hallen, Malmö den 30/11 2001.Köpte givetvis er CD men vill så gärna höra mer av er, därför skulle jag gärna vilja ha en turneplan för 2002. Mvh. Helen Hallenheim, Malmö

Spela
7/11-2003

Jag spelar med i Nybrobyggdensspelemän som kommer från småland. Nästa år firar laget 25år som spelmanslag.Undrar om ni kan tänka er att spela för dom.Om ni spelar gratis så bjuder vi på mat och logi.Tänkte det kunde bli en present från er till dem på deras 25år jubileum.Hoppas på svar. Vid frågor kan ni väl ta kontakt med mig. Hälsningar Åsa Rosander Nybro spelmanslag,Småland Telefon hem: 0481-10603.

Noter
7/11-2003

hej på er alla mitt notarkiv blir större och större har nu c:a 600 hyllmeter när ni kör förbi så tag kontakt 0501 35398 har flyttat in till mariestad den 25 oktober 2001 många hälsningar karl-erik ericsson, mariestads musikarkiv

Nya cd:n
7/11-2003

Heja Orsa spelmän! I min semester i juli måned købte jeg i Värnamo den nye cd med "Benny Anderssons orkester", fordi Leif, Nicke, Perra, Olle og kalle spillede med. Sikken en skøn cd, svensk , når det er bedst! Derfor forsøgte jeg også senere gennem Mono Music Produktion at købe en ældre cd fra 1986 af Benny Andersson "Klinga mine klockar", men jeg måtte købe cd` en gennm ABBF record service i The netherlands. Nu har jeg endelig fået den, og jeg ser at Leif, Nicke, Perra, Olle og Kalle spiller med til min store fornøjelse. Men nu er mit spørgsmål, hvornår kommer den nye cd med Benny Andersson og Orsa spelmän? Jeg venter i spænding, mon jeg også skal købe den i The Netherlands og ikke i Sverige. Stor hilsen til alle. Jørgen Kjærgaard Silkeborg, Danmark

Noter
7/11-2003

Hej! Vi ska gifta oss den 1 december och skulle gärna vilja ha "Brudmarsch till Per och Anna" som utgångsmusik.(Vi har tänkt oss att ha orgel till brudmarschen.) Det vi undrar är om ni vet var man kan köpa noter till er "Brudmarsch till Per och Anna"? Vår adress är: Östgötagatan 2 595 51 Mjölby Med vänlig hälsning Bodil Antonsson

stor beundrare
7/11-2003

Hej Orsa spelmän ! Jag är en stor beundrare av eran musikstil ,och en trogen besökare om jag har möjlighet och inget hinder så är det ingen sommar utan att fått ta del av musik-kulturen i Dalarna varje sommar . Dragspelare från före detta Norrbotten ,nu Skåning. Birger Rönnkvist , Marieholm

Koppången
7/11-2003

Haj! Vill bara meddela att jag är våldsamt förälskad i "Koppången"! Speciellt körversionen. Jag sjunger i en kör som har tagit upp den och det är bara såååå vackert! Kram! Bettan Mannby, Visby

Spelningar
7/11-2003

Ed war ien uvliuätt trivligan buäk skriev i jär. Avid mikkel spilninger framyvyr? Kumum ad Orsa um ien monad og do ulum wid fel åvå trivlit atten, eld ur? Ulid fel åvå ed bra tast råkums! Elsninger fro Lena, Övdalim

gig-lista
7/11-2003

Varför har ni inte uppdaterat er "gig-lista"? Mamma vill höra er!

New Dehli
7/11-2003

Säger bara en sak: "New Dehli". Ska snarast kasta mig iväg till närmsta skivbutik för mer Orsa spelmän, efter att ha hört Ödra! Orsa rules!!


9 MÅNEDER GAMMEL
7/11-2003

HEI ORSA SPELMENN! JEG HETER ANNA, ER 9 MÅNEDER GAMMEL OG BOR I NORGE. JEG ER KANSKJE DERES STØRSTE FAN, OG KANSKJE DEN YNGSTE! dA JEG VAR NYFØDT OG HADDE VONDT I MAGEN, SPILTE MAMMA OG PAPPA "ODRA" FOR MEG, OG DET HJALP - JEG SLUTTET Å GRÅTE. dEN CD-PLATA BLE SPILT TIDLIG OG SENT I MINE FØRSTE LEVEMÅNEDER. NÅ SPILLER VI MEST "FIOLEN MIN", VI HAR DEN MED I BILEN, OG NÅR JEG BLIR LEI AV Å AKE BIL ELLER NÅR JEG BLIR SLITEN OG TRØTT SPILLER MAMMA OG PAPPA CD EN FOR MEG, OG DA STILNER GRÅTEN OG SNART ER JEG I DRØMMELAND. KANSKJE ER JEG ARVELIG BELASTET, BÅDE FARFAR, FARBROR OG PAPPA ELSKER MUSIKKEN DERES. TIL SLUTT VIL JEG SENDE EN STOR TAKK FORDI DERE HAR SPILT INN SÅ MYE VAKKER MUSIKK SOM HAR GITT, OG FORTSATT GIR, MEG STOR TRØST! VARM HILSEN FRA ANNA KAROLINE.

Noter
7/11-2003

Hej! Mitt yrke är kantor och jag har just fått förfrågan från ett brudpar som önskar få "Brudmarsch till Per och Anna" spelat på sitt bröllop 18/8. Finns den på noter så vore jag tacksam över att få köpa dem. Min adress är: Götlunda prästgård 549 91 TIDAN TACK PÅ FÖRHAND!!

spelmansmusik
7/11-2003

Hej Orsa spelmän. Ni spelar spelmansmusik helt suverænt, när kommer ni till Danmark?? Marita Eriksson, Ry, Danmark

midsommerfest
7/11-2003

Hej til alle Orsa spelmän! Første gang jeg hørte Olla Moraeus var i 73, hvor han spillede sammen med den berømte Knis Karl Aronsson og andre spelmän fra Leksand på Ljusbodernes fäbod, hvilken oplevelse. En video med musikerne kan ses på kulturhuset I Leksand - egen optagelse på super 8... Siden har vi flere gange oplevet nogle af jer spille til midsommerfesten i Orsa.Åh,ja.... Jeg mindes specielt engang, da jeg fik Nicke til at give mig sin autograf på en skiva med Orsa spelmän, det han han vist ikke gjort så tit før. Jeg lånte en pen i boghandeln. Men ikke mindst jeres Visa fra Venjan samt Ödra er en sublim nydelse. Vi håber at komme tilbage til endnu en bra midsommerfest, forhåbentlig til næste år. Ha en trevlig semester... Mange hilsener fra Jørgen Kjærgaard, Silkeborg Danmark

Noter
7/11-2003

Hej på er Orsamän. Det är så här, jag och min kära Cecilia ska gifta oss i augusti och vi har länga funderat på en låt som ackompanjera oss när vi går genom Herrgårdsparken upp till festlokalen. Då fick jag höra er låt, Brudmarsch till Per och Anna, tror jag visst den heter. Fantastiskt vacker. Jag har anlitat ett par violinister som nu skulle behöva noter på denna vackra låt. Kan ni hjälpa mig och hoppas att ni inte tar illa upp för att jag vill använda er låt. Ha det.... Patrik Svensson, Trollhättan

Suverän spelning
7/11-2003

Tack för en helt suverän spelning i SKINNSKATTEBERG!!! Ingen sommar utan ORSA SPELMÄN, hoppas att det blir fler tillfällen i sommar att njuta av er spelglädje. Karin Edström, Avesta

himla bra
7/11-2003

Ville bara säga att jag tycker ni är så himla bra! Det är något speciellt med folkmusik, den rör en ända in i själen. Ett av mina mysigaste musikminnen är när jag fick spela "Venjan" tillsammans med er i en liten stuga på en spelmansstämma i Vemdalen någon gång i början av 90-talet. Det är något jag gärna skryter om än idag! ;-) Hälsningar Mari

ni rockar fett!!!!
7/11-2003

violen sjunger i mina öron.... ni och rage against the machine är mina favoriter bland folkmusiksgrupperna. Anna och min kompis Niklas är tajta...love is in the air! blommorna blommar och hela kohagen är grön(om ni förstår vad jag menar) love peace and understanding / stefan, countryfantast, Eskilstuna

Musikkfestival
7/11-2003

Hei. Her kommer hilsen fra slekta.... Er det musikkfestival i Orsa i sommer? I såfall når?

Musik
7/11-2003

Hvor er jeres musik bare fantastisk god. Jeg elsker at høre den. Man bliver bare i så godt humør af at høre jeres CDer. I burde gøre to ting: 1) udsende en live-CD. 2) Komme til Grenaa og give koncert. Venligst Peter. Grenaa, Danmark,


Trevlig konsert
7/11-2003

Hej och tack för en jättetrevlig konsert i Lerum i går kväll (19 föreställningen) Vi var 25 medlemmar från Heimdals Bygdegille där på rad 10 och 11. Alla var jätte nöjda. Dessutom tycker jag att det är trevligt med spelmän som ser ut som vanligt folk (nästan). Tydligen bor skottarna kvar i Lerum. En liten blomma var, en chokladask eller en påse åkgodis kunde ni väl ha fått! Hälsningar Lennart Lindgren Ordförande i Heimdals Bygdegille Göteborg

Dergårdsfestivlen
7/11-2003

Vi ser framemot att få höra och se Er på Dergårdsfestivlen. Ulla-Britt Malmström,Löddeköping

Yrorna
7/11-2003

Leve Orsa.Snart är det dags för yrorna igen,bara 4 månader kvar.

Nice
7/11-2003

Hej, hej! In my opinion, your homepage is very nice. I was several times in Orsa. And last winter I played violin with Jan. Perhaps you know him. I like the swedish music very much. bye Annika


Tack
7/11-2003

Tack för att det finns sådana pojkar och män som ni, detta inger hopp för oss i detta land, vilken glädje och skönhet inom konsten musik ni förmedlar. Kram, Karin Qvick-Ulm, Östra Husby utanför Norrköping

Ses vi til sommer?,
7/11-2003

Hej Orsagutter. Lige en kæmpehilsen fra et af jeres fans fra Danmark. Jeg er 21 år, og arbejder på Det Kgl. Teater i København som pianist/balletrepetitør. Endvidere studerer jeg direktion, spiller i forskellige rock/pop orkestre og arbejder jævnligt som kapelmester og arrangør i forskellige amatøropsætninger. Men noget af det der står mit hjerte nærmest er den svenske spillemandsmusik. Jeg spiller harmonika og har siden barndommen spillet i vestjydske spillemandsorkestre, og i den forbindelse meget vestjydsk og en del svensk folkemusik. Men jeg brænder mest for den svenske. Jeg er stor fan af Benny Andersson og en stor beundrer af jeres indspilninger med ham. Min drøm er at rejse til sverige i starten af juli og besøge Falun Folkmusik Festival. Men jeg er også interesseret i en rejse rundt i landet, og især i at opleve en koncert med jer og Benny, hvis han ellers er med. Jeg håber at høre fra jer, og at kunne orientere mig om hvor i spiller koncerter og hvornår. Forhåbentligt på gensyn. Kresten

Längtar
7/11-2003

Hej Spelemän!Har flyttat hem igen,och längtar till sommaren då vi ses igen! Jan-Erik Hultman, Orsa

Hemsidan
7/11-2003

Tja tja!!! Vi e två natt arbetare som sitter & beundrar eran hemsida, vi har bara ett förslag på förbättring, vi skulle vilja kunna lyssna på hela låtar. Tack å hej Keep up the good work...

Spelat
7/11-2003

hej! min mamma berit har spelat med er, tito, sofia...... hon e med i karlskoga symfoniorkester,. kjAm

Tack
7/11-2003

tack för bra och inspirerande musik!!


Anna i Uppsala

Tack
7/11-2003

Kära Spelmän! Vill passa på och tacka för alla högtidsstunder ni har gett undertecknad under de gångna åren! Jag fick först kännedom om er via på "Klicka mina klockor". Sedan dess har jag har jag haft den stora glädjen att se er live vid flera tillfällen i bl.a. Dalhalla, Sammilsdal och här hemma i Göteborg.Den sistnämnda spelningen, på Liseberg den 23 maj 1999, betydde extra mycket för mig. Ett par dagar tidigare hade jag tagit examen från Universitet efter tre hektiska år - glädjen borde varit stor, men icke så. Min mor hade drabbats av en mycket allvarlig sjukdom, och det hade varit mycket kämpigt för alla inblandade. Just den dagen, alltså den 23 maj, hade jag varit och besökt henne. Jag var väldigt nedstämd. På vägen hem råkade jag, av en slump, se nöjessidorna i Göteborgs-Posten, och fick till min oförställda glädje se att ni skulle uppträda på Liseberg! Jag begav mig genast dit och fick, trots det kylslagna Göteborgsvädret, en mycket värmande upplevelse, både till kropp och själ. Den konserten räddade min dag och jag levde på spelglädjen ni utstrålade länge efteråt! Kommer att tänka på när jag såg er i Dalhalla en sommar (de senaste sex åren har jag arbetat fyra månader varje sommar i Dalom, och hösten 1999 spenderade jag dessutom tre härliga månader i Mora - sorry, inte Orsa (!). Jo, förresten på Bykrogen och deras Rockkryss har jag varit, och så har jag varit i Koppången naturligtvis. Kunde inte motstå ett besök där efter Perras underbart innerliga låt och berättelse om sagda plats i samband med att låten spelades på Liseberg) tillsammans med Lönnå och kör(er). En konferencier (inte Lönnå) karakteriserade er så träffande: "Tag Sohlmans Musiklexikon", sa han, "och slå upp ordet SPELGLÄDJE. Stryk ut allt som står där och ersätt det med Orsa Spelmän!". Som sagt, "Thank you for the music", och på återseende på konsertarenorna framöver! Avslutningsvis: låt det inte dröja nästan tio år tills nästa CD! Även spelmän kan ju fela (!), men ändå! E-maila gärna några rader tillbaka. Det vore kul att höra från er! Lev väl och spela vackert, hälsar Bertil Bengtsson, Göteborg

En hälsning
7/11-2003

En häsning fran Madrid.

OBS!!! INSTÄLLT!!!
 Klicka för större bild 14/3-2020 19:36
Konserterna i Orsa kyrka är INSTÄLLDA pga Corona-viruset
Orsa Spelmän och Tina Ahlin
 Klicka för större bild 6/3-2020 10:56
Orsa Spelmän och Tina Ahlin gör två konserter i Orsa kyrka den 21:a och 22:a mars 2020. Biljetter finns hos Hellzephyrs (0250-431 35)
Skärgårdsturnén
 Klicka för större bild 6/3-2020 10:32
Orsa Spelmän åker på Skärgårdsturné 28-29 juli 2020.